Karup samler kræfterne til fremtiden

Selv om Handelsbanken i Karup lukker, så sker der også mange gode ting i området for øjeblikket

22. september 2020, 11:31
Dennis Lind Pedersen glæder sig over, at der er mange ildsjæle i Karup-Kølvrå-området, og han ser lyst på fremtiden.

KARUP At Handelsbanken i Karup lukker den 7. oktober for at blive sammenlagt med afdelingen i Viborg vækker selvsagt ikke begejstring hos de lokale. Selv om det, ifølge banken, vil styrke kunderådgivningen.

Rema-købmand i Karup, Dennis Lind Pedersen, der sidder med i byens handelsudvalg, er ærgerlig over beslutningen.

- Handelsbanken har jo proklameret, at den er lokal, så jeg synes, det er ærgerligt, at man har valgt den løsning, men jeg kan jo godt se, at tendensen er, at der bliver stadig færre bankafdelinger rundt omkring, siger han.

Banken i Karup har åben to gange. Dennis Lind Pedersen håber, at banken bevarer kontantautomaten.

- Der er i sær mange ældre, der bruger kontantautomaten, når de skal hæve penge, så jeg håber naturligvis, at vi får lov til at beholde den, siger han.

Han mener bestemt ikke, at Karup-Kølvrå og omegn er et område i tilbagegang, trods manglende bankafdeling i byen.

- Der sker mange spændende ting, Senest er der blevet etableret et kommunalt koordineringsprojekt med lokale foreninger herude. Afdelinger, der har en lokal berøringsflade, kommer med ideer til tiltag, som bindes sammen til en samlet indsats, der skal give udvikling til området, siger Dennis Lind Pedersen.

Projektet skal også være med til at løfte det image, som Karup-Kølvrå måske har udefra set.

- Det trænger måske til at blive støvet lidt af. Men jeg synes, at Karup bevæger sig i en god retning og har gjort det længe. Vi har en frygtelig masse ildsjæle, der har gang i forskellige projekter, Og jeg synes, det er godt at få bundet tankerne og de gode ideer sammen, siger han.

For nylig fusionerede handelsforeningen og borger og erhvervsforeningen. Det er en styrkelse, mener han.

- Vi har i forvejen mange arrangementer sammen. Så i stedet for, at vi sidder i hver vores forening og arrangerer, så forener vi kræfterne, siger han.

Frank Larsen er formand for borgerforeningen, mens den gamle bestyrelse for handelsstandsforeningen sidder i handelsudvalget.

- Handel og erhverv er stadig repræsenteret og lever. Men nu skal vi lige lande i samarbejdet, siger han.

Rema 1000 i Karup er også inde i en god gænge. For nylig blev der lavet 40 nye parkeringspladser. Det er en fordobling. Det går meget godt for den lokale detailhandel.

- På godt jysk kan man sige, at det kunne være meget værre, smiler han.