Ønsker politistation i Karup

Folketingskandidat Mads Panny vil have lokalpolitistation i Karup

16. september 2020, 11:38
Anders Bertel fra Frederiks og Mads Panny arbejder for lokalpolitistation i Karup.

KARUP Hvis det står til den socialdemokratiske folketingskandidat Mads Panny, så skal der med den nye politireform oprettes lokale politistationer i Karup og Bjerringbro. For at søge opbakning til forslaget har folketingskandidat Mads Panny været i dialog med Socialdemokratiets retsordfører, der lover at tage orienteringen med i de videre forhandlinger.

Socialdemokratiet ønsker med politireformen at udvide antallet af politistationer med 10 i Vestdanmark.

Folketingskandidat Mads Panny (S) siger i en pressemeddelelse:

- Som situationen er lige nu er der 60 politistationer i Jylland, men kun én eneste politistation i Viborg Kommune. Det er alt for lidt, og mange har rigtigt langt til en politistation i Viborg Kommune. Samtidigt har Viborg har den niende højeste kriminalitetsrate i Jylland. Sidste år blev der anmeldt 3389 straffelovsovertrædelse i Viborg Kommune, så der er et betydeligt behov for mere politi i en så stor kommune. Derfor vil det være helt oplagt at placere en lokalpolitistation i både Karup og Bjerringbro.

For at sikre to yderligere politistationer i det midtjyske har Mads Panny været i kontakt med justitsminister Nick Hækkerup og Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus, der vil tage det med i de videre forhandlinger.

Mads Panny siger om Karup:

- I Karup er der på nuværende tidspunkt 25 kilometer til nærmeste politistation, hvilket er usædvanligt langt for et større bysamfund. Samtidigt har der tidligere været landbetjent både i Karup og Kølvrå, og den nærhed til lokalkendt politi mangler i dag.

- Karup er også et naturligt valg på grund af Flyvestation Karup, hvor der også er mange unge mennesker. Politiet har allerede i dag ofte behov for at være til stede på flyvestationen i forbindelse med øvelser, så der ligger naturligt politiopgave i området.

Den lokale byrådskandidat Anders Bertel (S) tilføjer:

- Samtidigt er der visse sociale udfordringer i området Karup, Frederiks og Kølvrå, hvor en større nærhed til politiet kunne være tiltrængt.

Hvis nærpolitistationerne kommer til Karup vil det betyde, at mindst 5 lokalbetjente bliver tilknyttet, og der vil være en ugentlig åbningstid på mindst 15 timer.