Handelsbanken lukker afdeling i Karup

Samler filialer for at styrke kunderådgivningen, forklarer Handelsbanken. Filialen i Karup lukker 7. oktober

15. september 2020, 09:34
Handelsbankens filial i Karup lukker den 7. oktober. Afdelingen lægges sammen med afdelingen i Viborg, og det sker for at styrke kunderådgivningen, oplyser banken. Arkivfoto

KARUP Den sidste bank i den gamle Karup Kommune lukker.

Handelsbanken i Danmark ønsker at styrke rådgivningstilbuddet til kunderne. Derfor samles og styrkes filialnetværket, og antallet af fysiske filialer reduceres. Det betyder blandt andet, at Handelsbanken lægger sine filialer i Viborg og Karup sammen, og filialen i Karup vil lukke den 7. oktober.

- Vi har valgt at konsolidere vores filialnetværk, fordi vi tror, at vi kan levere et endnu stærkere tilbud til vores kernekunder ved at samle vores kompetencer, forklarer Henrik Toft Mathiasen, direktør i Handelsbanken Viborg, og fortsætter:

- Et stærkt, samlet medarbejderteam i Viborg vil kunne give kunderne endnu bedre og mere specialiseret rådgivning, både på privat- og erhvervssiden. Desuden vil det give medarbejderne bedre udviklingsmuligheder og et stærkere fagligt miljø.

Sammenlægningen af filialer afspejler den udvikling, der ses overalt i bankverdenen, hvor de daglige bankforretninger i højere grad foretages digitalt, mens kunderne primært besøger banken for at få individuel og mere specialiseret rådgivning. Filialen i Karup har gennem de seneste år holdt åbent to dage ugentligt. Nu tager man skridtet fuldt ud og slår filialerne i Karup og Viborg sammen, da filialerne geografisk ligger tæt på hinanden.

- Som filial kommer vi til at dække et større geografisk område, men vi fortsætter med at engagere os lokalt i hele området, også i Karup. Vi har en dygtig rådgiver, som bor i Karup-området, og vi vil fortsat være synlige og tilstede i området. Vi møder stadig vores kunder der, hvor det passer dem bedst – vi kører ud til møder, inviterer ind til møder og kommunikerer digitalt. Vores decentrale model og princippet om at være tæt på kunden rykker vi ikke ved. I Handelsbanken har vi fortsat mandat til at træffe egne beslutninger lokalt. For kunderne giver det blandt andet handlekraft og gode kundeoplevelser, siger Henrik Toft Mathiasen.

Filialen i Karup har sidste åbningsdag den 7. oktober 2020, hvorefter filialen flytter til Nytorv i Viborg.

- Vi glæder os rigtig meget til at byde kunderne fra Karup velkommen her i Viborg. Alle er velkomne til at komme forbi og hilse på vores team, og vi vil stræbe efter at skabe en smidig overgang for kunderne. Vi tror, at det vil være en fordel for mange, at vi er flere kræfter til at sikre en god kundeoplevelse og høj tilgængelighed, uanset om vi mødes på telefon, fysisk eller digitalt, siger Henrik Toft Mathiasen.