Rom- og whisky-festival aflyses

Coronasituationen betyder, at rom- og whisky-festivalen i Frederiks aflyses

11. september 2020, 08:17
Den danske rom- og whisky-festival, der plejer at trække mange entusiaster i busser til Frederiks, er aflyst i år, men forventes at blive holdt næste år. Foto: Morten Hallstrøm

FREDERIKS Den danske rom- og whisky-festival, der er blevet holdt i Frederiks i 10 år i træk, er blevet aflyst.

Den skulle have været holdt i starten af november.

Arrangøreren Mac Y i Frederiks beklager aflysningen.

- Det er virkelig en streg i regningen, at vi må aflyse vores rom- og whisky-festival. Covid-19 og de medfølgende strenge krav om forsamlingsforbud på 100 personer indtil 31. oktober 2020 gør, at vi ikke ser nogen mulighed for at der vil blive åbnet op for en stående og spiritusnydende forsamling på 1.200 personer primo november 2020, oplyser Mac Y-direktør, Søren Nørgaard.

Han tilføjer, at man ikke ønsker at afholde en festival, som ikke tilnærmelsesvis svinger sig op på det niveau de ønsker, at tilbyde gæsterne.

- Vi har vores del af organisationen klar, men vi er langt fra sikre på at vores udenlandske leverandører må møde op, og vi tror ikke på at Covid-19 reglerne lempes tids nok, oplyser Søren Nørgaard.

Aflysningen rammer hårdt.

- Vi er naturligvis ramt af Covid-19 situationen og en aflysning af efterårets event, betyder yderligere et tab for os, som der ikke findes nogen kompensation for, oplyser han.

Firmaet opfordrer gæster, som allerede har købt billet til festivalen 2020, til at beholde billetten til 2021-versionen, som er planlagt til at blive afholdt planmæssigt fredag 5. november og lørdag 6. november næste år.