Frederiks vinder igen - og så alligevel ikke helt

Frederiks vandt igen andenpræmien som Årets Lokalområde i Viborg Kommune. Sdr. Rind/Rindsholm vandt

09. september 2020, 12:16
I Frederiks blev udvalget bl.a. præsenteret for en bredt favnende idrætsforening. Ved Pakhuset viste byen i en række boder nogle af byens mange initiativer frem - fra oktoberfest og kartoffelfestival til områdefornyelse og FDF. Det gav en god mulighed for at møde borgere, som var tydeligt stolte af og glade for deres by. Men man kunne godt fornemme ærgrelsen i Frederiks, da resultat lød mandag morgen. Frederiks glippede førstepladsen igen. Næste gang må det være... Privatfoto

FREDERIKS Alhedens Borgerforening i Frederiks har tre gange indstillet byen til konkurrencen om at blive Årets Lokalområde i Viborg Kommune. Det var i 2012, 2016 og nu i 2020, og hver gang er det lykkedes at blive blandt de tre nominerede til prisen, og dermed sikre sig en præmie på 25.000 gode kroner til foreningens kasse. Denne gang var man i Frederiks virkelig opsatte på, at i år skulle der være fuldt hus, og der var stor forhåbninger til, at bedømmelsesudvalget ville pege på Frederiks.

Efter i juni at have modtaget den omfangsrige indstilling fra byen, var Landdistriktsudvalget og embedsmænd fra kommunen lørdag den 5. september på besøg i Frederiks for ved selvsyn at lade sig overbevise om byens kvaliteter. Udvalget blev kørt på en bustur rundt i byen, hvor den lange hovedgade naturligvis var pyntet med flag på alle 80 flagstænger, og sightseeing sluttede ved Pakhuset.

Både i Anlægget på Parkalle og i området ved Pakhuset var der tilrettelagt aktiviteter, hvor man kunne se frivillige med deres maskiner og værktøj, der var 60+ deltagere på gåtur på plænen ved Stadion, og FDF havde opsat telt på plænen ved Pakhuset. Samme sted var der opstillet hele syv pavilloner med udstillinger fra de fleste af de frivillige projekter, som byen har gennemført de senere år, så de besøgende kunne få et godt indtryk af det arbejde, der var gjort.

Borgerforeningen havde håbet, at dagen kunne blive en rigtig festdag i Frederiks med stor deltagelse af byens borgere, og det blev det da også, men alligevel i lidt mindre målestok grundet coronarestriktioner. Man havde derfor valgt at etablere to festpladser i byen. Dels ved Pakhuset og desuden ved Anlægget, som ligeledes er Borgerforeningens ejendom. Begge steder blev der serveret frisksmurte sandwich til publikum, som damer fra foreningen Alhedens Kvinder havde smurt, med drikkevarer til, og til børnene på legepladsen var der juice og frugt.

Der var afmærkede adgangsveje til serveringsboderne samt håndsprit og skilte med opfordring til at holde afstand, og desuden blev der givet klar besked om, at når der var udleveret 100 stk. sandwich ved hver af de to festpladser, så var der desværre ikke adgang for flere personer.

Det var derfor i stor spænding, at bestyrelsen og flere af de frivillige hjælpere mandag morgen var samlet til morgenkaffe og rundstykker i Pakhuset for at afvente resultatet. Men da telefonbeskeden indløb udeblev den helt store jubel, for endnu en gang var det en anden by, der løb af med førstepræmien. Skuffelsen fortog sig dog hurtigt, for alle er optimistiske af natur og glædede sig med rette over den fine placering, der igen havde sat fokus på Frederiks og byens kvaliteter samt naturligvis præmien på 25.000 kr.

Alhedens Borgerforening, som har eksisteret i mere end 100 år, har stor opbakning i Frederiks til de aktiviteter, som foreningen står for, og det vil utvivlsomt glæde de fleste borgere, at foreningen og byen igen bliver belønnet for den mangeårige og uegennyttige indsats for fællesskabet. Fra Borgerforeningens side håber man, at det vil give de mange frivillige mod på at fortsætte arbejdet - og gerne tiltrække flere.

Sdr. Rind og Rindsholm vandt foran Frederiks og Ulbjerg.