Nyt look til den sidste tur

Den lokale bedemand Per Rasmussen introducerer unik, perlemorshvid rustvogn

03. september 2020, 05:09
Privatfoto

KARUP Om hestetrukket eller motoriseret har rustvognen traditionelt set været sort.

Hvorvidt det var for at passe til sørgeflor, sorte kvaster og sorte højhattede herrer, som var en del af det traditionelle sørgeceremoniel i tidernes morgen, vides ikke, men i dag er der langt flere forskellige ønsker til, hvordan den sidste køretur skal foregå.

Vækker nok opsigt

Derfor kan bedemand Per Rasmussen i Karup præsentere en ny løsning, der muligvis vil vække opsigt de første par gange, den bliver brugt. Han er nemlig nu en af meget få i Danmark, der kan tilbyde, at den sidste køretur bliver i en perlemorshvid rustvogn.

- Da vi skulle have en ny rustvogn var vi rundt omkring flere farvekombinationer, og det var bestemt ikke helt enkelt at blive enige om den hvide. Så det er med et lille sug i maven, at vi nu, efter halvandet års ventetid, kan introducere denne smukke, perlemorshvide Mercedes rustvogn, som vi håber vil passe til dem, der ikke lige synes, at den sidste tur skal foregå i de mørkere nuancer, fortæller Per Rasmussen.

Farvevalget blev truffet ud fra nogle kriterier, som, Per Rasmussen mener, passer godt til en personlig og smuk begravelse eller bisættelse.

Den hvide farve har nemlig en masse symbolik i sig såsom renhed, lyset og uskyld, og den er også nådens, troens og opstandelsens farve.

- Og så har den en enkelhed over sig, som rigtig mange holder af. Så det føltes bare helt rigtigt, siger Per Rasmussen.

Lyt til de pårørende

Per Rasmussen tilbyder selvfølgelig stadig biler i de mere traditionelle farver, heriblandt sort og Indian Grey.

Derudover kan man også foretage den sidste køretur i en motorcykel-rustvogn samt en hestetrukken variant.

- Vi synes, at vores fornemste opgave er at lytte til de pårørende og dermed blive i stand til at skabe rammerne for lige præcis den afsked, der er rigtig for dem. Vi ønsker, at det levede liv bliver æret og hyldet på den helt rigtige måde, og, hvis afdøde har haft ønsker, at disse ligeledes indfries, siger Per Rasmussen.

Den nye, perlemorshvide rustvogn kan i øvrigt benyttes i alle Per Rasmussens afdelinger i Stoholm, Viborg, Karup, Tjele, Skals, Kjellerup-Ans og Bjerringbro.

FAKTA: Rustvogn

- En ombygget Mercedes E213

- 194 heste

- 4 cylindre

- 7 gear – automatisk

- Stjernehimmel og LED-lys