Uhre-banen får penge til sikkerhed

Viborg Kommune giver penge til sikkerhed på speedway-banen i Kølvrå

29. august 2020, 05:29
Foto: Henrik Bagge

KØLVRÅ Viborg Kommune har bevilliget 100.000 kroner til et nyt såkaldt »airfence« på speedwaybanen i Uhre ved Kølvrå.

Airfence er en del af sikkerheden omkring banen, som er et krav fra Dansk Motor Union, og dets levetid er cirka syv år. På Uhre-banen blev det sidst skiftet i 2013.

Byrådsmedlem og bestyrelsesmedlem i Uhre Motorsports Center Anders Bertel (S) glæder sig.

- Sikkerheden er en forudsætning for gennemførelse af speedway på Uhre-banen. Derfor er det også glædeligt, at kulturudvalget har bidraget til projektet. Det er væsentligt, at vi også kan tilbyde motorsport i Viborg Kommune, og banen i Uhre er placeret godt i forhold til medlemmer – ikke kun fra Karup-området, men fra hele Midtjylland, siger han.

Kommuner samarbejder

Den samlede anlægssum er på 305.000 kroner. Derudover kommer klubbens eget arbejde.

De foreninger, der har aktiviteter på Uhre Motorsports Center, er hjemmehørende i Herning Kommune og modtager lokaletilskud, aktivitetstilskud med videre derfra.

Men banen ligger fysisk i Viborg Kommune, og der har tidligere været ydet tilskud til projekter med en fordeling mellem Herning Kommune og Viborg Kommune, herunder nyt klubhus.

Herning Kommune har således også denne gang bevilliget 100.000 kroner til projektet, under forudsætning af at Viborg Kommune gjorde det samme, og således bliver klubbens egenfinansiering på 105.000 kroner plus eget arbejde.

Formand for kulturudvalget i Viborg Byråd, Mads Panny (S), udtrykker sin tilfredshed med det tværkommunale samarbejde.

- Igen har de to kommuner vist, at samarbejdet er vejen frem i forhold til at understøtte motorbanen ved Kølvrå. Det gjorde vi sidst i forbindelse med anlæggelse af det nye klubhus, og nu igen omkring sikkerheden, siger han.