Mads Panny er ny folketingskandidat

Socialdemokratisk formand for Viborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg er blevet opstillet af Viborg Vestkreds

30. august 2020, 06:07
På generalforsamlingen i Socialdemokratiets Viborg Vestkreds valgtes til ny kredsformand Bent Madsen (tv), mens Mads Panny (i midten) overtager Karin Gaardsteds kandidatur til Folketinget. Privatfoto

Politik Byrådsmedlem i Viborg Kommune Mads Panny (S) er nu officielt folketingskandidat for Socialdemokratiet i Viborg Vestkreds.

Det blev enstemmigt vedtaget på kredsens generalforsamling mandag den 17. august.

- I 20 år har det været min drøm at repræsentere Viborg-egnen i Folketinget, så det er selvfølgelig dejligt, at jeg nu endelig er blevet folketingskandidat. Og jeg glæder mig til at komme i gang. Man kan aldrig vide, om det bliver et »Valg om Arne« til efteråret, eller om det først bliver i 2023, lyder det fra Mads Panny i en pressemeddelelse.

Med den enstemmige beslutning er der selvsagt stor opbakning til Mads Panny i Viborg Vestkredsen, hvor man mener, det er realistisk igen at få valgt sin kandidat til Folketinget.

Det har man tidligere haft held til med Karin Gaardsted, som heller ikke ved sidste folketingsvalg manglede mange stemmer for at blive genvalgt. Hun har imidlertid valgt ikke at genopstille.

Har været på vej længe

På generalforsamlingen, hvor 35 socialdemokrater deltog, var der også valg til kredsformand, og det blev Bent Madsen, der til daglig arbejder som formand for 3F Bjerringbro. Og han ser gode perspektiver i den nye folketingskandidat.

- Valget af Mads Panny har været udsat på grund af coronapandemien, men reelt har vi hele tiden været enige om, at Mads Panny er den rette kandidat. Han har fået flotte valg til byrådet og er meget populær blandt folk på Viborg-egnen, og han har som udvalgsformand i byrådet bevist, at han vil blive en rigtig stærk repræsentant for Viborg-egnen i Folketinget, lyder skudsmålet fra Bent Madsen.

Mads Panny, der er gymnasielærer og formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, fik ved sidste kommunalvalg fjerdeflest stemmer af alle kun overgået af tre borgmesterkandidater.