Hole-in-one til Arne

Karup Å Golfklub har for nylig afviklet XL Byg Parmatch

25. august 2020, 11:28
1 af 2 Arne Henriksen opnåede alle golfspilleres drøm med en hole-in-one på hul 3 i XL Byg Parmatch. Foto: Ole Johnsen
2 af 2 Fra venstre er det vinderparret Svend Aage og Claus, Arne og Jesper på andenpladsen, Martin og Inge på fjerdepladsen og Gitte og Flemming på tredjepladsen. Foto: Ole Johnsen

Karup Karup Å Golfklub afviklede søndag den 16. august deres årlige parmatch med XL Byg som sponsor i, hvad man selv betegner som, »kanongodt« vejr.

Ja, det var måske ovenikøbet lige til den gode side med næsten ingen vind og temperaturer, der nærmede sig de 30 grader undervejs.

Men også putteren var pænt varm på dagen, i hvert fald hos nogle af deltagerne.

En af dagens helt store spillere var Arne Henriksen, der kun behøvede et enkelt slag med et 129 meter langt hole-in-one på hul 3, der blev spillet med en indlagt »nærmest hullet« konkurrence.

Det gjorde hul 8 også, og minsandten om ikke Arne Henriksen var indiskret nok til også at løbe med den hæder med sine 61 centimeter.

På hul 5 spillede man »nærmest flaget i to slag«, og her kom Else Jacobsen og Michael Black tættest på med 93 centimeter.

Efterfølgende havde matchudvalget som sædvanlig arrangeret lidt mad i klubhuset, hvor der også blev delt præmier ud.

Parmatchens førsteplads gik til Svend Aage Sanden og Claus Jensen med 44 point, andenpladsen til Jesper Henriksen og Arne Henriksen (43), tredjepladsen til Gitte Müller og Flemming Andersen (43) og fjerdepladsen til Inge Bønneland og Martin Kristensen (42).

Umage par er gode par

Parmatch afvikles på den måde, at to spillere skiftes til at slå til én bold, efter at begge først har slået en bold ud, og man har valgt den bedst placerede af de to.

På den måde kan en nybegynder sagtens spille med en meget øvet spiller, så det giver en sjov og motiverende matchform.

Og klubben har nu besluttet, at man skal spille parmatch en gang hvert år efter dette års succesfulde arrangement.

- Klubbens medlemmer havde gjort banen flot klar til spil med velklippede fairways og greens, så det var en fornøjelse igen at spille i Karup. Det gjorde også, at rigtig mange lavede nogle fantastiske scorer, og ikke mindre end 12 hold nåede over 36 point, hvilket er helt usædvanligt, fortæller Ole Johnsen fra Karup Å Golfklub.

Man havde igen fået XL Byg i Sunds til at være hovedsponsor for præmierne til de 28 deltagende par, og fremover vil denne dags match bære navnet XL Byg Parmatch.