Nu vil de øverst på skamlen

To gange tidligere er Frederiks blevet nomineret til titlen som »Årets Lokalområde«, og nu skal det være, mener de lokale

26. august 2020, 05:52
Der er glæde, stolthed og spænding i Frederiks i disse dage. I konkurrencen om at blive Årets Lokalområde er Frederiks som en ud af tre områder blevet nomineret til titlen. Fra venstre, brugsuddeler Lars Krog, bager Lars Trier fra handelsstandsforeningen, Arne Christensen fra borgerforeningen samt Jonas Jordalen fra AIF. Foto: Morten Hallstrøm

FREDERIKS Alle sejl er sat til i Frederiks i kampen for guld.

Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune har således nomineret Frederiks til titlen som »Årets Lokalområde« sammen med Sdr. Rind/Rindsholm og Ulbjerg.

Borgerforeningen er gået i charmeoffensiv og har lige nu travlt med at tilrettelægge et arrangement for Landdistriktsudvalget samt en flok kommunale embedsmænd, der den 5. september kommer til byen for at se nærmere på, hvor god den er.

Regner med at vinde

Dommerkomiteens besøg er planlagt til halvanden time, og det inkluderer en bustur i området, hvor medlemmerne skal se de områder, som bliver fremhævet i den flere sider lange indstilling. Og flagene bliver selvfølgelig hejst i dagens anledning.

- Vi regner med at vinde. I 2012 og 2016 fik vi en andenplads, så nu er det vores tur til at komme helt til tops, fortæller Arne B. Christensen fra borgerforeningen.

Han er en af de mange frivillige i byen, der får ting til at ske. Og netop frivillige kræfter er en styrke, som tæller godt i pointregnskabet.

- Det er da helt klart et klap på skulderen, at vi er blevet nomineret. Det er glædeligt at få den anerkendelse og hæder, som titlen indebærer, siger han.

Adresse på pengene

Men der er også lidt mønt på spil i kampen om at blive Årets Lokalområde.

Frederiks har allerede vundet 25.000 kroner ved at være blandt de nominerede, men ender man øverst på skamlen, stiger præmien til 50.000 kroner. Og de lokale ved godt, hvad pengene skal bruges til.

- Vi ønsker os en elektronisk infostander, der skal stå udenfor brugsen, og som skal vise, hvad der sker i byen. Den koster 80.000 kroner, afslører Arne B. Christensen.

I forbindelse med besøget den 5. september bliver der lavet to festpladser i byen, nemlig på Jernbanegade og i anlægget på Park Alle.

Her vil der være sandwich og drikkevarer til 100 mennesker - flere må der nemlig ikke være samlet i disse coronatider. Der vil også være aktiviteter og udstillinger på pladsen.