Aktivitetshus på vej på Kølvrå Skole

I starten af august starter forandringen af den tidligere skole i Kølvrå til et brugbart aktivitetshus, der vil stå færdigt til jul

14. august 2020, 08:12
Kølvrå Skole, som den ser ud i dag. Foto: Henrik Bagge

Kølvrå Der blæser nye vinde omkring den gamle skole i Kølvrå, idet Boligselskabet Sct. Jørgen i august måned sætter gang i forandringen af skolen til et aktivitetshus for beboerne i Kølvrå og omegn.

Skolen blev købt i 2018 af Boligselskabet Sct. Jørgen, som siden har været i proces omkring den fremtidige anvendelse af skolen.

Der er efterfølgende nedsat et brugerråd i Kølvrå By, som skal varetage anvendelsen af skolen som et aktivitetshus for Kølvrå og omegn.

Ældste del rives ned

I august måned afrenses skolen indvendigt for miljøfarlige stoffer, inden nedrivning af den ældste del af skolen fortsættes i september og oktober måned.

I november måned vil facaden på Aktivitetshuset blive bygget op igen, og i december måned, forventer Boligselskabet Sct. Jørgen, vil forandringen af den udvendige bygning være komplet.

I den tidligere skolegård vil en del af asfalten blive fjernet, således at der bliver plads til anderledes udendørs aktiviteter i midtbyen.

- Det er besluttet, at vi river den ældste del af skolen ned og åbner området i midtbyen op for udendørs aktiviteter. Den nyeste del af skolen er rigeligt stor og bliver tilpasset til aktiviteterne for beboerne i området, siger Per Møller Jensen, beboerkonsulent hos Boligselskabet Sct. Jørgen.

Naboer er varskoet

Boligselskabet ønsker at etablere et sted, der kan rumme aktiviteter og skabe fællesskab og netværk i Kølvrå og omegn.

- Naboer til byggepladsen er blevet adviseret om, at vi om lidt går i gang med en forandring af skolen. Det betyder jo blandt andet, at vi i løbet af efteråret vil larme og støve lidt i forbindelse med nedrivningen af den ældste del af skolen, og vi håber at der vil være forståelse og tålmodighed omkring dette, siger Per Møller Jensen.

Imens arbejder brugerrådet omkring den tidligere Kølvrå Skole med at bringe liv og aktiviteter ind i og omkring Aktivitetshuset, og også det er Per Møller Jensen spændt på at se resultatet af.

- Ja, vi glæder os meget til at se livet og fællesskabet blomstre på den tidligere skole i Kølvrå.