Præst udsendes til Mali

I efteråret udsendes sognepræsten i Frederiks, Carl-Gustav Christensen, som flyverpræst for en flok soldater i flyvevåbnet

07. august 2020, 05:43
Carl-Gustav Christensen skal være flyverpræst i Mali for de danske soldater i en franskledet mission.

Udsendelse Den 42-årige Benjamin Kobborg indsættes som præstevikar i Frederiks, når den faste sognepræst, Carl-Gustav Christensen, fra september til januar skal udsendes som flyverpræst. Vikariatet varer fra den 5. september til 4. januar næste år.

Carl-Gustav Christensen skal være flyverpræst for en flok soldater i flyvevåbnet, der udgør hold fire i det bidrag som Danmark sender støtte til i en fransk-ledet mission i Mali.

Carl-Gustav Christensen vil være væk fra sognet fra sidst i august.

Før udsendelsen skal han nemlig i coronakarantæne, og efter udsendelsen kommer der måske også en. Herudover har han optjent afspadsering, han skal afvikle efterfølgende.

- Som en del af forberedelserne har jeg her i foråret deltaget i missionsforberedende uddannelse som blandt andet bestod af genopfriskning af førstehjælp, våbentræning til selvforsvar og omskoling til ny gasmaske, oplyser Carl-Gustav Christensen til Ugeavisen Karup.

Han glæder sig til udfordringen med at skulle være præst under andre forhold.

Benjamin Kobborg er bosiddende i Lystrup nord for Aarhus sammen med sin familie bestående af hustru og to børn i skolealderen.

Benjamin Kobborg blev færdiguddannet præst i 2007 og har siden dengang været præst på Grønland og dels arbejdet en del år i den kirkelige organisation »Africa in touch«. Derudover har han også løbende arbejdet som præst. Først i 2009, hvor han blev ordineret og siden i blandt andet Karup og Bjerringbro.

Ved siden af præstegerningen har Benjamin Kobborg sin egen virksomhed Metahus, som udbyder psykoterapi, foredrag og supervision, ligesom han fra tid til anden er ekstern underviser på Diakonhøjskolen.