Ny efterskole er klar til at modtage første elevhold

Hedens Efterskole ved Sdr. Resen i Karup starter efter sommerferien

17. juli 2020, 14:01
Hedens Efterskole vil tilføre området nyt liv, med ca. 20 nye arbejdspladser og - ikke mindst - 55 unge mennesker, når skolen er fuldt belagt, der skal have deres dagligdag på skolen.

KARUP Nu er alle brikker faldet på plads i det store puslespil, det er at åbne en ny efterskole. Hen over sommeren er der blevet indskrevet elever og ansat ledelse, fagligt, pædagogisk og administrativt personale.

Og Hedens Efterskole er klar til at byde velkommen til første elevhold 2020-21 fra 9. august 2020.

Hedens Efterskoles daglige ledelse vil blive varetaget af et kvindeligt trekløver; forstander Lise Munk, viceforstander Tina Kjærgaard Andersen og pædagogisk leder Sanne Klostergaard Sørensen.

Personalegruppen består af en ligelig fordeling af mænd og kvinder, der spænder i alder fra 29-68 år.

Hedens Efterskole har fundet sin egen niche i efterskolelandskabet. Hedens Efterskole er en almen efterskole, der henvender sig til unge, der ikke føler at de passer ind på de etablerede specialefterskoler.

- I dag findes der ikke tilbud, der er sammenlignelige med Hedens Efterskole. Men det er tydeligt at behovet er der, oplyser Lise Munk i en pressemeddelelse.

Mange eksisterende efterskoler har reserveret et antal pladser til denne målgruppe, men har måske 150-200 andre elever med fuld fart på.

- Det kan virke skræmmende og demotiverende at skulle forholde sig til, når man selv har en sårbarhed som for eksempel Aspergers, angst eller lignende.

I disse SO-ME-tider bliver de unge konstant konfronteret med krav. Nogle evner at tage kampen op, men mange føler sig hægtet af, når de ikke kan leve op til omverdenens krav. Sammen med andre unge i samme situation og med støttende voksne, kan den unge se sig selv i et andet billede, oplyses det.

På Hedens Efterskole mødes de unge med struktur og forudsigelighed, omsorg og anerkendelse, samtidig med at de tages ved hånden og bliver guidet mod voksenlivet, uddannelse og et aktivt liv som ligeværdig borger i samfundet.

Der opleves stor søgning til Hedens Efterskole, og der forventes 30 - 35 indskrevne elever inden skolestart. Flere af de indskrevne elever ytrer ønske om at blive på efterskolen i minimum to skoleår.

Efterskolen har desuden løbende indskrivning, så der forventes flere elever i løbet af året.

Hedens Efterskole opstår i bygningerne der tidligere husede Kongenshus Efterskole. Historisk har skolen haft stor betydning i den lille landsby Sdr. Resen i Viborg Kommune, og skolen nyder stor opbakning fra lokalbefolkningen, både økonomisk og med frivillige kræfter, for at få skolen klar til at modtage elever igen.