Uddeler forventer en travl sommer

Bruguddeler er fortrøstningsfuld og forventer god aktivitet hen over sommeren

30. juni 2020, 05:46
Lars Krog, der er brugsuddeler i Frederiks, håber og tror på en god sommer for butikken.

Detail Coronakrisen har ramt mange, således også brugsen i Frederiks, der ejer OK-tanken i byen.

- Vi er kommet fornuftigt ud af coronakrisen, men under krisen mistede vi 30-40 procent i benzinomsætning på OK-tanken, fordi folk kørte mindre og priserne faldt.

- Vi nyder jo godt af de mange bilister, der skal på arbejde, men under krisen var folk mere hjemme, fortæller brugsuddeler Lars Krog.

Færre bilister på vejen betød også lidt færre kunder i brugsen. Her faldt omsætningen med op til 10 procent.

- Heldigvis bakker de lokale godt op om butikken, og de tiltag, vi har lavet. Og hvis vi kigger på maj og juni, så ser det positivt ud, siger Lars Krog.

Han håber og tror, at mange danskere bliver hjemme i Danmark i sommerferien.

- Det vil give os mulighed for at hente lidt af det tabte hjem igen, siger han.

Hvis de lokale bliver hjemme og tager på små endagsture i stedet for at tage til udlandet, vil det være helt ideelt, mener han. Lars Krog er også formand for den lokale handels- og erhvervsforening, der tæller op mod 40 firmaer og butikker. Bageren, blomsterhandleren og brugsen trækker en del kunder til.

- Jeg synes, det er flot, at vi har så mange medlemmer, siger Lars Krog.

De fleste butikker er kommet helskindet ud efter coronakrisen.

- Jeg synes, det er en god og driftig by. Der sker mange ting, og vi har nogle gode ildsjæle, der får tingene til at ske, siger uddeleren, der også glæder sig over, at det er poulært at bosætte sig i byen.

- De huse, der bliver sat til salg, bliver hurtigt solgt, siger han. På grund af corona er mange arrangementer blevet aflyst eller udsat: Forårsmessen og Open by Night blev aflyst. Heldigvis bliver Kartoffelfestivalen og Oktoberfesten i den første weekend i oktober til noget.

- Det er et godt tidspunkt, at få skudt aktiviteterne i gang, siger han.