Karup/Kølvrå 07 klar til Fjends Cup

En lettet formand for Fjends Cup kan se frem til et helt normalt stævne

04. juli 2020, 05:35
1 af 2 Karup/Kølvrå 07 (i blåt) vender tilbage til Fjends Cup 2020, hvor de her på billedet i 2019 mødte de senere vindere fra Stoholm. Arkivfoto: Hans Peter Johansen
2 af 2 Formand for Fjends Cup Hans Peter Johansen. Arkivfoto: Henrik Bagge

Fodbold Trænere fra de fleste deltagende klubber var til stede i klubhuset i Sparkær, da formand Hans Peter Johansen live på facebook forestod lodtrækningen til årets Fjends Cup, der afvikles fra torsdag den 23. juni til finaledagen lørdag den 1. august.

Den traditionsrige fodboldturnering bliver igen i år med deltagelse af serie 3-holdet fra Karup/Kølvrå 07, og lodtrækningen magede sig således, at pulje 1 i 2020 består af Skals, Borup, Sparkær og Feldborg/Haderup, mens pulje 2 består af Stoholm, Ravnsbjerg/Løgstrup, Mønsted og Karup/Kølvrå 07.

Mens sidste års vinder Stoholm siden er rykket op i serie 2, og både Sparkær og Mønsted tørner ud i serie 4 med ambitioner om mere, tørner de resterende fem hold ud i serie 3, og Hans Peter Johansen ser frem til en spændende turnering.

- Jeg vil sige, at det bliver tæt i år. Meget tæt, lyder spådommen fra Mr. Fjends Cup.

- Jeg kan allerede se, at der bliver nogle voldsomme brag undervejs. For eksempel spilles både Skals-Borup og Stoholm-Mønsted den sidste aften af det indledende gruppespil, så det ser jeg frem til.

De ser frem til det

Klubberne har ifølge Hans Peter Johansen været helt vildt glade for, at Fjends Cup også bliver til noget i år på trods af de dystre coronaudsigter hele vejen gennem foråret.

- De ser frem til det. Nogle af dem har faktisk heller ikke spillet ret meget med kun en enkelt træningskamp eller to planlagt inden sæsonstart, siger Hans Peter Johansen.

Mens den sportslige del nu helt sikkert kan afvikles på nøjagtig samme vis som altid, regner formanden faktisk også med, at hele udenomsdelen med godt vejr og masser af fans på lægterne også bliver »business as usual«.

- Det tror jeg. Vi må jo være 500 mennesker nu til et idrætsarrangement, og så er vi jo dækket ind i forhold til Fjends Cup. Så med mindre der kommer nye restriktioner, er alt også ved det gamle på det område, siger Hans Peter Johansen, der vil opfordre til at holde afstand og tænke sig om, men ellers ikke gider at rende rundt og lege politi.

Skræddersyet model

I det indledende spil møder alle hold i puljen hinanden indbyrdes, så på de tre første aftener af Fjends Cup kommer alene de aktive deltagere fra de otte klubber i sig selv til at levere omkring 150 mand til stævnet, så loftet på 500 er nærmest skrædddersyet til stævnet.

- Sidste år satte vi rekord med over 300 tilskuere på den sidste aften med gruppespil. Og det var endda en regnvejrsaften. Det er de indledende kampe, der er bedst besøgt, når alle holdene spiller samme dag, men hvis det er nogle gode semifinaler, så kommer der også mange til dem. Det er sjældent finaledagen, der er den største publikumsmæssigt, siger Hans Peter Johansen.

Han håber på, at folk i år er ekstra fodboldsultne efter et arrangementsmæssigt forsømt forår. Dertil er han ovenud taknemmelig for den store opbakning, Fjends Cup fortsat oplever fra sponsorerne. Enkelte er faldet fra, men der også kommet nye til, så netto er også sponsorgrundlaget det samme som normalt.

Men mest af alt, er Hans Peter Johansen lettet over, at den næsten 40 år lange stime med Fjends Cup ikke bliver brudt af en coronakrise, som det ellers så ud til tidligere på året.

- Det ville bare have været træls. Sidste år var den bedste Fjends Cup, vi har haft nogensinde, og de senere år er det i det hele taget kun gået fremad. Så jeg har næsten ikke turdet tænke tanken, at vi ikke kom til at holde Fjends Cup i år. Men det kommer vi til. Og det er jeg glad for.