Handelsformand: Vigtigt at handle lokalt

Formanden for handelsstands-foreningen i Karup tror, at de lokale er blevet mere bevidste om, at det er vigtigt at handle lokalt

24. juni 2020, 06:10
Købmand Dennis Lind Pedersen, der også er formand for handelsstandsforeningen, forventer en god udvikling for Karup.

Detail Karups butikker er kommet helskindet gennem coronakrisen ind til videre.

- Det er i hvert fald mit indtryk, siger formanden for handelsstandsforeningen i Karup, Dennis Lind Pedersen, der til dagligt er købmand hos Rema 1000 i byen. Og lige netop salget af dagligvarer har der været godt salg i hele vejen igennem.

- Folk skal have deres dagligvarer, uanset hvad. Det er en samfundskritisk opgave, vi løser, men jeg synes også, at folk er gode til at handle lokalt her i coronatiden, siger Dennis Lind Pedersen.

Tror på fremtiden

Ingen butikker i Karup er lukket på grund af corona. Han tror på fremtiden for Karups butikker.

- Jeg er sikker på, at coronatiden har gjort det endnu klarere for folk, at det er vigtigt at bakke op om de lokale handelsliv. Der er sket en holdningsændring. Folk bliver i stigende grad i byen for at handle, siger han. I Karup er der en del butikker, så det er muligt at handle både sko, tøj, blomster og meget andet i byen. Og det er vigtigt at bakke op. Både for livet i byen, men også for huspriserne. Og hvis man vil have flere indbyggere, så kræver det, at der er de ting, man har brug i det daglige lige fra skoler til fritidsaktiviteter og butikker.

Handelsstandsformanden glæder sig over, at nye boligudstykninger er på vej. Nye boliger bliver bygget både i den nordlige del af byen og i midtbyen. Der er mange tilbud, og en ny friskole i byen er dannet.

- Karup går bestemt en god fremtid i møde, tror jeg. Det er et billigt sted at bosætte sig, og man kan komme til de større byer rundt om os i løbet af en halv time. Byen ligger centralt i forhold til arbejdspladserne, siger han.

Samtidig har byen et stort opland. Det gavner også handelslivet i Karup.

- Der er et blandet segment af unge og ældre samt dem midt i mellem i Karup, og vi har masser af initiativrige ildsjæle i byen, så jeg ser en lys fremtid for Karup, siger han.