Klar til kartoffelfestival i Frederiks

Folkene bag kartoffelfestivalen er i fuld gang med at planlægge dette års festival i oktober. Det er nu, man skal bestille bod til høstmarked

26. juni 2020, 06:02
For andet år i træk er der kartoffelfestival i Frederiks og omegn. Planlægningen er i gang, og nogle af dem, der planlægger er fra venstre, brugsuddeler Lars Krog, bager Lars Trier fra handelsstandsforeningen, Arne Christensen fra borgerforeningen samt Jonas Jordalen fra AIF. Foto: Morten Hallstrøm

Kartoffelfest En gruppe foreninger og institutioner i Frederiks, Grønhøj, Havredal og Skelhøje er i fuld gang med at planlægge kartoffelfestivalen, der løber af stablen i Frederiks den første weekend i oktober. Det er andet år i træk, at der bliver holdt en tre dages festival i kartoflens navn.

- Formålet er at skabe sammenhold og sætte byen og området på landkortet, fortæller en af arrangørerne, Jonas Jordalen fra AIF.

Et af arrangementerne i løbet af de tre dage, det varer, er høstmarkedet med boder på pladsen foran pakhuset og i byens butikker.

- Folk, der ønsker en bod, kan melde sig til nu, fortæller en anden af arrangørerne, Arne Christensen fra borgerforeningen.

Det kan være alt muligt, man vil sælge, gerne hjemmelavede produkter lige fra afgrøder i haven til honning og husflidsarbejde. Børn er også velkommen til at melde sig til eksempelvis med salg af legetøj. Man kan melde sig til hos Inge-Lise Sterup (se annonce side 5).

Det er også denne dag, man kårer årets tungeste kartoffel af egen produktion. Kartoflerne er for længst sat i jorden, og nu venter man bare på, hvor store de er blevet.

Fredag vil der for skolebørnene være skoleaktiviteter på Grønhøj Kro og Landbrugsmuseum. Fællesspisningen bliver ikke til noget af hensyn til coronasituationen. Sidste år var en del af deltagerne lidt op i årene, og man ønsker ikke, at de udsættes for unødig risiko.

Lørdag gentager AIF successen fra sidste år og inviterer til tyrolerfest i Alhedehallen.

Sidste år var der omkring 550 deltagere, og i forventes 500 deltagere, så man overholder forsamlingskravet under corona.

Der er solgt lige knap 200 billetter.

Søndag afsluttes festen på fredelig vis med en høstgudstjeneste i Frederiks Kirke.