Læserbrev: Tennisbaner forfalder

21. juni 2020, 15:05
Arkivfoto

Som mangeårig formand for Karup Tennisklub gør det ondt at se, hvordan tennisbanerne ved Jethallen i Karup forfalder mere og mere.

I midten af 1980´erne blev tennisbanerne etableret ved hjælp af mange frivillige. Der blev etableret automatisk vandingsanlæg. Viborg Amt sponserede en motortromle samt jord til voldanlæggene.

Klubhuset kunne vi hente for et symbolsk beløb på Ungskuepladsen i Herning. Huset blev rejst og alt tegnede lyst for klubben, som havde over 100 medlemmer.

På grund af den store medlemsskare blev lånene i Midtbank og i DIF hurtigt betalt tilbage.

I dag står der et anlæg, som sikkert vil koste knap én million at etablere. På grund af skiftende bestyrelser og dårlig ledelse er alt mere eller mindre ødelagt. Vandingsanlægget er frostsprængt, motortromlen er væk, klubhuset ligner en ruin, ligeledes gør banerne. Det er underligt, at interessen for tennis i vores lokalområde ikke er til stede.

For at undgå, at så store ressourcer bare skal gå til grunde, vil jeg foreslå, at tennisanlægget ombygges, således at en af banerne anlægges med vedligeholdelsesfri gummiasfalt og fortsat bruges til tennis og at der på den anden bane anlægges en beachvolleybane, en sport som tiltaler mange unge.