Boliger på vej til Karup Midtby

18 seniorboliger planlagt til hjørnet af Genvej og Godthåbsvej

17. juni 2020, 06:48
Tømrerfirma i Karup bygger 18 boliger i Karup Midtby.

BOLIGER Hvis alt går vel, vil der næste år ved juletid stå 18 nye seniorboliger med carporte klar til indflytning i Karup Midtby.

Det er Kølvrå Tømrer og Snedkerforretning i Karup med tømrermester Svend Jespersen og hans hustru, økonomiansvarlig Karin Jespersen, i spidsen, der står for byggeriet af boligerne på den tidligere foderstofgrund på hjørnet af Genvej og Godthåbsvej i den centrale del af Karup.

- Vi har allerede oplevet stor efterspørgsel efter boligerne. Boligerne ligger tæt på det hele, blandt andet indkøbsmuligheder. Der er ikke længere end man kan gå med rollator, siger Svend Jespersen.

Boliger i en etage

Han har i flere år gerne villet købe den gamle grund, hvor foderstoffen holdt til indtil for fem år siden, for at lave boliger som en investering.

- Planen er, at jeg skal købe grunden, rage det ned, der er der, og så bygge nyt, fortæller Svend Jespersen.

Det skitserede projekt rummer 18 rækkehuse fordelt på 11 boliger på 90 kvadratmeter og syv boliger på 109 kvadramter. Byggeriet lægger op til boliger i en etage med ensidig taghældning.

For at byggeriet kan blive til noget, skal der laves ny lokalplan og ændring i kommuneplanen, da der er tale om en erhvervsgrund. Men det er kommunens teknikudvalg klar til at ændre på, så den nødvendige planlægning for boligerne kan gå i gang.

Et snoet vejforløb

Der etableres en stiforbindelse fra boligområdet til Godthåbsvej. Der er tale om et snoet vejforløb gennem området og grønne fællesarealer med nær adgang til boligerne, så det kan danne rum om fællesskabet.

Der ønskes to vejadgange til området. Det betyder i forhold til i dag, at den nordlige vejadgang fra Godthåbsvej opretholdes, og at den eksisterende vejadgang midt for Godthåbsvej nedlægges.

Boligerne er placeret ved Karup Varmeværk, og varmeværket vil blive pålagt skærpede miljøkrav i form af mindre støj i forhold til nu. Det er værket tilsyneladende indforstået med.

Planforslaget vil blive sendt i offentlig høring sidst på året, og det forventes at blive vedtaget umiddelbart herefter.