Viborg giver nabokommunerne baghjul

Viborg Kommune kan for andet år i træk spænde guldhjelmen på som regionsmester i sikker trafik

15. juni 2020, 13:41
Illustration: Rådet for Sikker Trafik

Viborg Med 80 ud af 100 mulige point er Viborg Kommune topscorer i Region Midtjylland, når det kommer til at arbejde med børn og unges trafiksikkerhed.

Det viser resultatet af Kommunernes Trafiktest 2020, der afvikles af Rådet for Sikker Trafik og i år havde deltagelse af 94 kommuner.

Det er 11. år i træk, at Viborg Kommune deltager i den landsdækkende test og andet år i træk, at kommunen kan spænde guldhjelmen på.

Også Viborgs nabokommuner er godt med, da både Skive, Randers, Favrskov, Silkeborg og Herning Kommuner ligger i plus 70. Undtagelserne er Ikast-Brande med 56 point og Holstebro, hvor det står helt skidt til med sølle 39 point.

- Én af vores styrker, når vi arbejder med børn og unges trafiksikkerhed i Viborg Kommune, er, at vi samarbejder både på tværs internt i kommunen og med eksterne parter. Og det bliver vi belønnet for i testen, og det er glædeligt at se, at vi for andet år i træk gør os fortjent til en guldhjelm, siger Per Møller Jensen (S), formand for Børne- og Ungeudvalget i en pressemeddelelse.

Skoler i Viborg Kommune deltager løbende i landsdækkende og lokale kampagner med fokus på cyklen som aktivt transportmiddel som for eksempel »Vær Frisk - Hop på Cyklen« med fokus på at lade børn tage cyklen i stedet for at blive kørt i skole med deraf følgende trafikkaos omkring kommunens skoler.