Klor-klar: Så er der åbent i svømmeren

Verden blev lige meget bedre for egnens vandhunde

10. juni 2020, 11:01
Arkivfoto: Morten Marboe

Kølvrå/Frederiks Siden mandag den 8. juni har det igen været tilladt at holde åbent i landets svømmehaller, og det betyder, at man igen kan blive dyppet i både friluftsbadet i Kølvrå og svømmehallen i Frederiks.

Under de nye retningslinjer om forsamlinger har friluftsbadet i Kølvrå inddelt det store bassin i fire dele, der højst må rumme 10 personer ad gangen, det samme antal som i øvebassinet.

Restriktionerne betyder, at tremeter vippen er lukket, ligesom der ikke er adgang til badevinger, bælter eller dykkerbriller, som man derimod selv må medbringe.

Der skiltes i øvrigt med, hvor man må opholde sig og sidde i området, og der henstilles til, at man vasker sig grundigt i baderummet, som igen kan benyttes.

Alheden klar med klor

Også svømmehallen i Alhedens Idræts- og Kulturcenter i Frederiks har igen åbent.

- Vi brugte lige mandag til at planlægge og gøre det hele klar, og så har vi ellers kørt på med gæster siden tirsdag, siger Tage Johansen, der er en af livredderne i Alhedens Svømmehal.

De kører fortsat på gennem de næste fem uger, inden svømmehallen som sædvanligt holder lukket i uge 29-31.

Genåbningen betyder ikke, at de seks skoler, der også benytter Alhedens svømmehal til undervisning, er vendt tilbage.

Det er dog ikke på grund af restriktioner, men nærmere et spørgsmål om planlægning så tæt på sommerferien, ifølge Tage Johansen.

Til gengæld har dykkerklubben Triton meldt sig tilbage i bassinet.

I øvrigt er det lille bassin fortsat lukket indtil fredag morgen.