Rigtige venner

Tivoliejer Leif Dahlgård og kroejer Gregers Laigaard byder for andet år i træk på sommersøndage på Grønhøj Kro

10. juni 2020, 06:34
1 af 3 Leif Dahlgård og Gregers Laigaard har igen i år fundet sammen i »Sommersøndag på Grønhøj Kro«. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Bent Jensen havde taget vejen helt fra Nr. Snede for at vise sin Chevrolet Camaro frem til »Sommersøndag på Grønhøj Kro«. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Den første sommersøndag på Grønhøj Kro 2020 blev afviklet søndag den 7. juni. Foto: Henrik Bagge

GRØNHØJ Corona eller ej. Denne sommer er der igen sommersøndage på Grønhøj Kro - lige som sidste år.

- Vi har da været meget i tvivl på grund af coronasitutionen, men vi har fulgt situationen tæt og har valgt at have i is maven. Vi er glade for, at det nu kan lade sig gøre, fortæller kroejer Gregers Laigaard, der arrangerer de ni søndage i juni og august sammen med sin hustru Dorte og tivoliejer, Leif Dahlgård.

Sidste år var der 13 arrangementer.

- Men det blev lidt rigeligt, og vi var noget trætte til sidst, da vi sidste år også havde juli med, siger Gregers Laigaard.

Blandet publikum

Kroejeren forventer ikke, at arrangementerne bliver helt det samme tilløbsstykke som sidste år, særligt på grund af coronarestriktionerne, men mindre kan også gøre det.

- Sidste år kom der 200-300 mennesker per gang, da der var flest. Folk må gerne komme op til 10 personer i en gruppe, og så skal der være mindst en meters afstand mellem folk. Det mener jeg godt, at vi kan praktisere. Det foregår inde og ude, hvor vi har 10 tønder land at gøre godt med, siger han.

Det er et blandet publikum, der kommer til sommersøndagene, som startede søndag den 7. juni med fortælling om Daugbjerg Kalkgrupper ved Anita Hildsgaard. Næste gang spiller DJ´en Niels Erik musik fra »da verden ikke var at lave«.

- Man kan godt kalde det en folkefest, hvor folk med hang til nostalgi og hygge kan gå rundt og nyde livet, fortæller Gregers Laigaard, der selv synger og underholder i forbindelse med den sidste søndag den 30. august.

Der vil være træf for veterankøretøjer, og der er mulighed for at se kroens Morten Korch Museum, Kartoffeltyskermuseum og en RAF Mindestue.

Hver søndag vil der være underholdning i form af musik, foredrag og markedsstemning, og Leif Dahlgård fra Dahlgårds Tivoli er klar med sine madvogn og lille tivoli.

- Der er mange, der gerne vil have taget en selfie med Leif, smiler Gregers Laigaard. Leif Dahlgård er således stadig populær, selv om det er mange år siden han blev landskendt på tv.

Gregers Laigaard fortæller, at det ikke er en guldgrube for ham at arrangere sommersøndage.

- Vi gør det for at markedsføre os selv. Og så synes jeg bare, det er sjovt at lave sådan noget. Jeg er selv lidt af en multikunstner og en nostalgisk type, der samtidig elsker at se folk nyde det og være i godt humør, siger han.