Louise er havnet på den rette hylde

22-årige Louise fra Mercantec er glad for sin praktikplads. Hun valgte endda at arbejde på Skelhøje Købmandsgaard som frivillig, da corona lukkede Mercantec, og eleverne blev sendt hjem

23. maj 2020, 09:31
Louise kan lide at sidde ved kassen og få en snak med kunderne, hvis der er tid til det. Foto: Pia B. Jakobsen

Bag-disken Gennem flere år har Skelhøje Købmandsgaard haft elever fra handelsskolen Mercantec i Viborg. Hvis eleverne har vanskeligt ved at finde en ordinær praktikplads, så har de en mulighed for at komme til Skelhøje.

Her fortæller Louise om sin oplevelse med at være i praktik på Købmandsgaarden.

Hvordan har det været at blive sendt hjem fra skolen?

Det har været virkelig mærkeligt og forvirrende. Vi fik ret begrænset information om, hvad vi skulle, så da jeg havde gået hjemme i en uges tid, meldte jeg mig på opfordring af købmand Peder Engedal som frivillig på Købmandsgaarden. Jeg bor i en 30m3 studielejlighed i Viborg, og det var rart at komme afsted igen.

Hvordan har du oplevet det at være på arbejde i coronaperioden?

Der har været stille og roligt her. Skelhøjeborgerne er pragteksemplarer på, hvordan man passer på hinanden. De er gode til at holde afstand og til ikke handle ind sammen med hele familien. Jeg har heller ikke oplevet hamstring, som vi har set mange andre steder. Det har været en god oplevelse.

Hvordan bliver din hverdag, når Mercantec åbner igen den 18. maj?

Fra på mandag kommer jeg på fuld tid igen. Det er 37 timer i ugen. Mens jeg har været frivillig, har jeg arbejdet færre timer og har haft en ugentlig fridag. Ellers tænker jeg ikke, at det bliver ret meget anderledes end nu. Det er først til september, at jeg skal have min første skoleperiode efter grundforløbet.

Hvordan er det at være i praktik?

Jeg synes, jeg har haft en rigtig god praktik. Jeg kan lide samfundet her i Skelhøje, og jeg kan lide, at det er en butik med mange stamkunder. Det gør det hele meget personligt og rart. Jeg kan lide, når man kender hinanden og kan spørge ind.

Hvad har du lært, mens du har været i Skelhøje?

Rigtig meget. Jeg har for eksempel fået lov at sidde ved kassen. Det har jeg aldrig prøvet før. Jeg har også lært at være meget opmærksom på datovarer. Vi har et system, så alt bliver tjekket jævnligt.

Hvor lang er uddannelsen til butiksassistent?

Grundforløbet tager et halvt år og derefter starter man på hovedforløbet, som veksler mellem skole og praktik. Det tager to år.

Hvor vil du gerne arbejde, når du er færdig?

Jeg har ikke et bestemt sted, jeg ønsker at arbejde. Lige nu tager jeg uddannelsen færdig, og så kan det være, at jeg ved mere. Jeg tror, jeg foretrækker en butik med stamkunder, men ellers har jeg ingen særlige ønsker. Det skal helst være i Viborg og omegn.

Den bedste kundeoplevelse, jeg har haft, var…

Det bedste er, når man får en snak med folk - selvfølgelig uden at der opstår kø. Generelt har jeg haft nogle super gode kundeoplevelser med glade kunder.

… Og den værste?

En gang oplevede jeg en kunde, der var påvirket. Det var ikke rart.

Hvad laver du, når du har fri?

Når jeg har fri, så er jeg enten derhjemme med min kat, eller også er jeg hos nogle venner eller familie. Det betyder meget for mig, at de, jeg holder af, har det godt.

Den seneste film, jeg har set, er?

Den sidste film, jeg så, var Fast and Furious: Hobbs and Shaw. Den har lige tilpas af det hele - action og romantik. Den kan jeg godt anbefale.

Hvad har livet lært dig?

Jeg har været igennem mange udfordringer blandt andet i forhold til at finde den rigtige uddannelse. Jeg har tit haft bekymringer i forhold til, om jeg nu kunne finde det rigtige, og jeg har derfor også prøvet nogle forskellige brancher, såsom IT supporter og pædagogisk uddannelse. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at det ikke var noget for mig, og at jeg måtte prøve noget andet. Da jeg havde taget grundforløbet indenfor detail, fandt jeg ud af, at det var det her, jeg gerne ville være.

En vigtig ting, jeg har lært, er at tage tingene. som de kommer og mærke efter, hvad der føles naturligt. Det kan være frustrerende ikke at finde sin rette uddannelse med det samme, men det kan ikke svare sig at tage bekymringerne på forskud.