Fortsat ugeavis i Karup

22. maj 2020, 14:11
Administrerende direktør Stinus Errboe lover, at der fortsat vil være en Ugeavisen Karup. Foto: Arkivfoto

Karup Der er fortsat ugeavis i Karup, men redaktionen i Bredgade lukker, og journalistikken varetages fremover fra Kjellerup

Den generelle afmatning i printannoncemarkedet og den aktuelle coronakrise får nu konsekvenser for Uge-avisen i Karup.

Uge-avisen Karup fortsætter som selvstændig ugeavis, men redaktionen i Bredgade, der har været base for lokalredaktør Pia B. Jakobsen, lukker samtidig med, at Pia B. Jakobsen stopper som lokalredaktør. Pia B. Jakobsen har sidste arbejdsdag på redaktionen torsdag den 28. maj.

- Det har været afgørende for os at sikre den fortsatte udgivelse af en lokal ugeavis i Karup-området. Det er vigtigt for en egn at bevare sit eget medie. Men vi har været nødt til at reagere på afmatningen i annoncemarkedet og coronakrisen og tilpasse forretningen, forklare Stinus Errboe, administrerende direktør på Midtjyllands Avis, der udgiver Uge-avisen Karup.

Indholdet i den lokale ugeavis vil fremover blive produceret af Midtjyllands Avis´ redaktion i Kjellerup i samarbejde med lokalredaktør Henrik Bagge fra Fjends Folkeblad i Stoholm. Ambitionen er samme sideantal og mængde af lokale nyheder. Annoncemæssigt vil Karup-området blive serviceret fra Midtjyllands Avis i Kjellerup.

- Lokalredaktør Pia B. Jakobsen har styrket Uge-avisen Karups position i området, og hun overdrager et stort og godt kildenet til sine efterfølgere. Fremover bliver det journalist Morten Hallstrøm på Kjellerup-redaktionen, der får opgaven med at holde styr på stort og småt i Karup-området”, siger Stinus Errboe.