10 års jubilæum i venteposition

I Karup Billard- og Dart Klub er der plads til både det sociale og til kampen om at være bedst

18. maj 2020, 12:06
1 af 2 Det kribler gevaldigt for at tage et spil kegler. Jørgen Hvam (forrest) og Carsten Hertz stiller derfor meget gerne op til fotografering. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Det kribler gevaldigt for at tage et spil kegler. Carsten Hertz stiller derfor meget gerne op til fotografering. Foto: Pia B. Jakobsen

Visit I marts satte coronavirussen også en stopper for aktiviteterne i Karup Billard og Dart Klub. Det er derfor længe siden, bestyrelsen har set hinanden, da tre af bestyrelsesmedlemmerne mødes med ugeavisens udsendte. Det er hyggeligt, og det kribler i dem for at komme i gang igen.

Over en kop kaffe, en øl og en smøg fortæller formand Jørgen Hvam samt Carsten Hertz og Lene Gejl Olsen om klubben.

10 års jubilæum i år

Det var Erik Ib, IBS Strømper, der købte ejendommen på Østergade tilbage i april 2010 og åbnede klubben for billard og dart. Karup Billard og Dart Klub blev stiftet.

Fejringen af 10 års jubilæet var da også i støbeskeen, da Danmark blev lukket ned. Nu må tiden vise, hvornår og hvordan det nu skal fejres.

Den lukkede klub har i dag knap 100 medlemmer primært fra postnummer 7470, og det er ifølge Jørgen Hvam lige tilpas:

- Det passer bedst til lokalerne. Her er en flydende udskiftning. Nogle kommer, når vi åbner klokken 14, og andre kommer først efter aftensmaden. Medlemmerne må også gerne tage en gæst med. Så får man et gæstekort.

Der er gode faciliteter. I det store lokale, hvor de tre billardborde står med tilpas afstand imellem, er der også en bane med en dartskive på væggen, en bardisk samt borde og siddepladser. Desuden rummer huset et separat tekøkken samt et særligt dart- og mødelokale. Udenfor bag huset er en terrasse med et par bænke.

Socialt sted

Ifølge bestyrelsen er niveauet på billard spillet hævet igennem årene.

- De sidste fire år er vi begyndt at komme en del ud at spille. Men det går altid hånd i hånd med det sociale. Vi har det sjovt, fortæller Jørgen Hvam, der også spiller billard i Herning og med årene er begyndt at tage spillet mere og mere seriøst. Han glæder sig over, at divisionsspillerne også kommer til Karup, når de afholder turneringer på Østergade. Det er inspirerende.

- Her er plads til alle, supplerer Lene Gejl. Spiller man ikke med, kommer man alligevel herned for at deltage i hyggen.

- Erik Ib, som jo står bag klubben, brænder for det sociale. Det er i hans ånd, forklarer Jørgen Hvam.

I formålsparagraffen står således også, at det er klubbens formål med udgangspunkt i fællesskabet og det sociale liv i klubben at give klubbens medlemmer mulighed for at dyrke fælles interesser. Der er tilføjet, at billardsporten altid vil være det primære tilbud til klubbens medlemmer. Af andre tilbud foruden billard og dart er også skak og rafling.

Genåbning

Lige nu glæder både bestyrelse og medlemmer sig gevaldigt til, at det igen bliver forsvarligt at åbne klubben og få gang i spillet og det sociale liv, der følger med:

- Vi åbner, når det er forsvarligt at være en 30-35 mennesker i lokalet. Vi skal først og fremmest passe på hinanden, slutter Jørgen.