Hvilken by skal være årets Lokalområde?

I år har Viborg Kommune fokus på initiativer, der binder lokalområderne sammen gennem trivsel og livskvalitet

12. maj 2020, 17:09
Sidste år var det Rødkærsbro, der blev vinder af Årets Lokalområde i Viborg Kommune. Pressefoto

Årets-lokalområde Konkurrencen om at blive Årets Lokalområde i Viborg Kommune et sat i gang..

Landdistriktsudvalget, der står bag konkurrencen, har valgt oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed som årets temaer.

Spotlys på kulturbærere

Det er Landdistriktsudvalgets håb, at konkurrencen vil bidrage til synlighed omkring de gode initiativer i lokalområderne og tjene som inspiration for andre.

I forbindelse med åbningen af årets konkurrence siger Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen:

- Lokalområderne og de mange engagerede borgere spiller en afgørende rolle, når det kommer til netop oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed. Stærke lokalområder formår at skabe en kultur, der er med til at styrke borgernes trivsel og livskvalitet, og vi vil gerne være med til at sætte spotlys på dem, der går forrest som lokale kulturbærere i vores kommune.

100.000 kroner

Landdistriktsudvalget vil gennemgå alle indstillinger, nominere tre kandidater til Årets Lokalområde og efterfølgende kåre en vinder. De tre lokalområder, som bliver nomineret, får den 6. september besøg af Landdistriktsudvalget, og den 13. september kan et af Viborg Kommunes lokalområder officielt smykke sig med titlen som Årets Lokalområde 2020.

Der uddeles i alt 100.000 kr. i præmiepenge. En første præmie på 50.000 kroner og to anden præmier à 25.000 kroner. Alle præmier skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet.

Sådan deltager man

Hvis man vil deltage i konkurrencen, skal man senest den 16. juni 2020 sende en indstilling til Landdistriktsudvalget. I indstillingen skal lokalområderne beskrive, hvordan de arbejder med ét eller flere af de valgte temaer, der alle indgår i Viborg Byråds sammenhængsmodel.

Landdistriktsudvalget opfordrer alle lokalområder, byer og landsbyer i kommunen til at deltage i konkurrencen. Områder, der tidligere har deltaget og/eller vundet, er meget velkomne til at deltage igen.

Konkurrencen annonceres i lokale medier, og interesserede kan finde indstillingsskema samt mere information om konkurrencen på viborger.dk.