Vi nyder solskinnet - og er klar til regnvejr

Bliver der masser af regnvejr, så kan børnene fra Børnehuset i Kølvrå nu også være i deres eget cirkustelt

12. maj 2020, 09:29
1 af 2 Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Mariehønsene laver cirkus - og alt muligt andet i det nye cirkustelt i Kølvrå. Foto: Pia B. Jakobsen

kølvrå I Børnehuset i Kølvrå prøver de at opretholde så normal en hverdag som mulig samtidig med, at alt foregår sundhedsmæssigt forsvarligt.

Toiletterne bliver sprittet efter hvert besøg, både indendørs og udendørs legetøj bliver vasket hver dag. Forældrene spritter hænder, inden de kommer ind, og de vasker deres egne børns sengetøj to gange i ugen. Børnene går i grupper af maksimalt ti, og to ekstra personaler er blevet kaldt ind, nemlig to psykologer fra Viborg Kommunes PPL afdeling, som i denne periode ikke kan udføre deres normale arbejde.

- Der skal noget logistik til at opretholde en for børnene normal hverdag, fortæller børnehaveleder, Susanne Franz Jensen.

Hun synes dog, at det hele er gået rimeligt smertefrit og glæder sig over, at både forældre og personale bakker op og hjælper med til, at de nye rutiner er kommet godt i vej, og at alt fungerer godt.

Heldigvis har vejrguderne også været samarbejdsvillige og hjulpet med til at få de gode rutiner kørt ind. I Børnehuset i Kølvrå er legepladsen kæmpestor, så al den tid det har været godt vejr, har det været nemt at overholde pladskravene:

- Da det regnede så voldsomt torsdag, var det knap så sjovt at være ude. Derfor har vi nu købt et lille cirkustelt, som pedellerne har sat op på legepladsen, fortæller Susanne Franz Jensen.

Nu hvor det er i funktion kan pladskravet på fire kvadratmeter pr barn overholdes, selvom alle børn er under tag i ly for vejret.

Og børnene - de nyder alle de gode legemuligheder, som det nye telt giver mulighed for!