Mindeord – Mik Rzepka

07. maj 2020, 08:27
Foto: Privatfoto

Mindeord Tirsdag den 21. april mistede vi alt for tidligt vores højt værdsatte kammerat Mik Rzepka. Mik Rzepka blev født 15. december 1972 i Viborg, søn af Doris og Poul Rzepka.

Han voksede op i Frederiks sammen med broderen Sune Rzepka i kærlige og trygge rammer.

Mik gik på Frederiks Skole til 9. klasse, hvorefter han tog sin studentereksamen fra Viborg Katedralskole i 1992.

Gennem hele sin ungdom var Mik en meget aktiv og dygtig elite konkurrencesvømmer, indtil trænergerningen tog over. Mik var en meget velanset svømmertræner i mange år herefter. Ud over svømningen, blev der også tid til at stifte kendskab med volleyball, hvor han viste stor dygtighed, også her nåede han eliteniveau.

Miks kundskaber i skolen, samt store tekniske interesse, bragte ham fra 1992-97 til Aalborg Universitet, hvor han læste til civilingeniør (Cand. Polyt.) indenfor bygge- og anlægskonstruktion. Miks erhvervskarriere startede hos Rambøll som rådgivende ingeniør, her arbejdede han fra 1997 til 2004. En del af perioden var han udstationeret i Bruxelles.

I 2004 startede Mik Rzepka sin egen virksomhed KPR Consult, sammen med 2 studiekammerater. Målet for virksomheden var at skabe en niche inden for tele- og kommunikationsbranchen. Virksomheden blev hurtigt en stor succes, med opsætning af mobilmaster i hele Danmark. Mik var en del af KPR Consult helt frem til sin død.

Parellelt med KPR Consult havde Mik byggefirmaet RZ Gruppen sammen med faderen Poul og broderen Sune Rzepka.

Under sin studietid i Aalborg flyttede Mik sammen med sin kæreste Anne (Christensen), som kommer fra Mønsted. Senere flyttede de en tid til København, hvor Anne blev uddannet lærer på Zahles Seminarium.

Miks store passion var biler! Han elskede alle slags biler, med tiden blev det favoritterne Ferrari og Porsche, der fyldte garagen. Mik elskede at køre race, på baner i både ind- og udland. Vi kender Mik fra bybilledet, i en skinnede rød Ferrari med nummerpladen KPR, Miks motto var: ” Vi lever kun en gang”. Mik kørte gerne, og med stor entusiasme, til diverse konfirmationer, bryllupper og velgørenhedsarrangementer.

Det, der betød mest for Mik, var familien. Den 28. juli 2001 blev Mik gift med sit livs store kærlighed Anne i Mønsted Kirke. Sammen fik de 2 fantastiske børn, først sønnen August i 2003, og derefter datteren Linnea i 2004. Børnene er opvokset i deres dejlige hjem på Hyrdebakken i Viborg, huset købte de i 2004. Gennem børnenes opvækst har Mik fulgt begge børn på tætteste hold, med enorm indlevelse og stolthed! Sammen har familien været på et utal af spændende rejser, ex. USA og Thailand, samt den obligatoriske skiferie. Mik var til alle tider en vidunderlig og fantastisk far.

Kræftsygdom vanskeliggjorde de sidste år Miks aktivitetsniveau, men han kæmpede ubestridt, deltog ufortrødent med højt humør og var optimist til det sidste.

Vi husker vores kammerat for sit altid positive sind og smittende humør. Mik fyldte altid rummet med høj latter, han var velset blandt alle mennesker! Han var altid enormt hjælpsom, ikke med gevinst i bagtanke, men rendyrket, fordi han satte andre mennesker højt. Vi har nydt Miks fantastiske selskab, hvor god mad og vin altid var i højsædet.

Vi har nydt hvert et øjeblik! Mik vil være savnet for altid.

Vores tanker og medfølelse går nu til Miks familie.

På vegne af

FBC – Torben, Michael og Per

Æret være Mik Rzepkas minde.