Vi hjælper hinanden i Skelhøje

Også i Skelhøje mærker vi de store omvæltninger, som coronavirussen forårsager

02. maj 2020, 14:56
Vi hjælpes ad i Skelhøje. Her er det Bent, som henter rundstykker både til sig selv og sine naboer. Foto: Bent Poulsen

Lokalskribent Danmark blev ramt af corona virus og naturligvis også Skelhøje oplever, hvilke konsekvenser, det giver for alle, når Danmark sådan lukker ned.

Hvilke konsekvenser gav det så vores lille samfund ?

Der blev lukket for arbejdspladser, institutioner og uddannelsesteder, og mange former for samvær er blevet sat på standby.

En anden hverdag

I Skelhøje handler det om udsatte generalforsamlinger og møder, petanque og kortspil i slyngelstuen, der er aflyst. Vi kan ikke gå til svømning og motion i Frederiks. De hærvejsvandrere, som plejer at samles ved bordene på torvet, og Karolinepigerne med fredagshyggen ved købmanden er også sat på pause, ligesom familiebesøg, familiefester, kirkelige handlinger, besøg på plejehjem og sygehus og mange andre former for kontakt med mennesker, som giver glæde og livsindhold helt er sat på hold. Det er en meget mærkelig tid.

Indkøb

Også Skelhøje Købmandsgaard har været udfordret med strenge krav fra myndighederne, tiltag som naturligvis skal beskytte os alle mod smitte. Vi skal holde afstand i butikken, vi skal spritte hænder eller bruge engangshandsker, og der må maksimalt være 15 kunder i butik af gangen. Kontanter må heller ikke bruges for øjeblikket.

Vi hjælpes ad

Købmand Peder Engedal kan dog fortælle om positiv holdning og forståelse fra kunder og ikke mindst personale. Handelskole eleverne er hjemsendt, så der mangler hænder i dagligdagen, men heldigvis har frivillige trådt hjælpende til i denne særlige situation.

Der har pludselig været mange udbringninger af varer og medicin til kunder, som har været i isolation.

På intet tidspunkt har der været varemangel, men der jo heller ikke forekommet den hamstring, som man har set i medierne andre steder i landet. Det er fornuftige folk, der bor i Skelhøje!

Men man prøver at få det bedste ud af situationen. Kulturhuset er lukket for alle selskaber, så bestyrelsen har sammen med frivillige, malet indvendigt og udvendigt, renset fliser og gjort klar til åbning.

Den Lille Frisør har været lukket, men her har Mette brugt tiden i haven og en sørget for en grundig klargøring af salonen.

Aksglæde Fod og Zoneklinik har været lukket, men Inge Marie har også her gjort klar til åbning.

Og når Pedersen henter morgenbrød, tager han med til to naboer, så de ikke skal stå i køen og måske blive udsat. Det er naboskab!

Vi hjælper hinanden.