40.000 i mistede indtægter

Der er kun udgifter for kultur- og forsamlings-husene i øjeblikket. I Skelhøje udnytter de tiden konstruktivt

18. april 2020, 09:41
1 af 2 Jane Brøgger Jensen er i gang med at ordne haven til Skelhøje Kultur- og Forsamlingshus. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2

Skelhøje For præcis seks år siden var der indvielse på det nyrenoverede kulturhus i Skelhøje.

Huset har sidenhed været lejet rigtig meget ud, og det er derfor frem til nu gået rigtig godt med at få betalt ned på de lån, der blev foretaget i den forbindelse. Ifølge formanden for Kulturhuset, Jane Brøgger Jensen, var Kulturhuset i Skelhøje for eksempel lejet ud i alt 153 gange i 2019.

Kun udgifter

Nu er alle bookninger af huset i foråret 2020 så blevet aflyst, som følge af Mette Frederiksens nedlukning af Danmark:

- Når vi regner alle de mistede lejeindtægter sammen, så går vi glip af omkring 40.000 kroner, opsummerer Bent Hansen, der også er medlem af Kulturhusets bestyrelse. De faste udgifter som husleje, afbetaling af lån samt varmeforbrug, skal afregnes uanset hvad.

- Det er rigtig ærgerligt. Ikke bare for de, der må udsætte fester og generalforsamlinger, men også for os, der er ansvarlige for byens samlingssted.

Vi må rode, det vi vil

Tiden uden udlejning bruger den aktive bestyrelse dog konstruktivt:

- Bent har skilt det store køleskab, så hylderne kan males. Den store sal bliver malet her en af dagene, og vi er et par stykker, der har været i haven og fået den ordnet, ligesom soklen også bliver malet her i påsken, fortæller Jane Brøgger Jensen, der også oplever, at mange af byens borgere byder ind og gerne vil hjælpe i huset, nu hvor de alligevel er tvunget til at gå hjemme.

Det varmer!