Alene men sammen med 7500 andre

11. april 2020, 08:32
Dorthe Pedersen deltog i lørdags i et virtuelt løb alene men sammen 7500 andre danskere. Foto: Privatfoto

Motionsløb I oktober 2019 deltog Dorthe Pedersen, Skelhøje, i Bro Genåbningsløbet på den gamle Lillebæltsbro. Derfor har hun efterfølgende fulgt arrangøren af løbet, Lillebælt Halvmaraton, og da de i lørdags indbød til virtuelt løb, var Dorthe straks klar på ideen:

- I disse tider, hvor man ingenting må, så er løb da noget, man kan gøre hver for sig, konstaterer Dorthe, så hun tilmeldte sig løbet for at se, hvordan et virtuelt løb foregik.

7500 deltagere

Det var der 7500 andre fra hele Danmark, der gjorde.

Inden løbet gik i gang, var der fælles opvarmning - på egen terasse, og klokken 11 gik den samlede start. Man kunne vælge at løbe fem eller ti kilometer.

- Forinden havde jeg printet mit start nummer, fortæller Dorthe, der således løb fem kilometer helt alene men med startnummer 6392 på maven.

- Så formidlede jeg da i det mindste, at man kan gøre sådan noget, forklarer hun.

Præmier

Undervejs havde hun løbsledelsen i ørerne, der snakkede med løbere fra hele Norden. Indimellem blev der også udlovet præmier. For eksempel til den første, der lagde et billede op fra en sø, de passerede på løbeturen.

Da Dorthe havde løbet de fem kilometer, afsluttede hun løbet ved at klikke på et link, hvorefter hun modtog sin løbstid.

Dorthe har i øvrigt tilmeldt sig flere løb. Tiden vil så vise, om det bliver sammen eller hver for sig.