Hvordan er din lokale coronahistorie?

Lokalhistorisk Arkiv i Karup har en opfordring til dig.Fortæl om det, der er anderledes nu

03. april 2020, 09:47
Leder af Lokalhistorisk Arkiv i Karup, Kate Nielsen, opfordrer alle til at sende deres private coronahistorie til Arkivet. Arkivfoto: Pia B. Jakobsen

Corona Kate Nielsen, leder af Lokalhistorisk Arkiv i Karup, er interesseret i den lokale historie. Også som den ser ud lige nu. Derfor har hun en opfordring til alle borgere i lokalområdet: Tag et billede, der viser, at situtationen er anderledes end sædvanligt eller lav en lille fortælling om, hvordan din hverdag er anderledes lige nu.

Brev, tegning, foto, video

- Vi har lige nu en helt usædvanlig situation. Og da lokalarkiverne er sat i verden for at opbevare og formidle vores fælles historie for eftertiden, vil vi opfordre alle borgere, erhvervsvirksomheder, foreninger, børn og voksne i den gamle Karup Kommune til at fortælle om det, som er anderledes i netop disse dage, skriver Kate Nielsen på Karup Egnsarkivs facebook side.

Det kan handle om hjemmeskole, hjemmearbejde, fritidsaktiviteter, indkøb, aflysninger, ensomhed, myndighedernes håndtering, sjove oplevelser, tomme hylder, sikkerhed, håndsprit og afstand, hensyn, risiko for konkurs, hjælp, symptomer, sygdom og karantæne – og hvad man ellers kan komme på. Små og store oplevelser i dagligdagen.

Omfanget bestemmer man helt selv. Det kan være nogle få linjer eller et enkelt billede – eller det kan være en hel dagbogsfortælling over måske 14 dage. Man kan fortælle pr brev, tegning, foto og video. Historien mailes til LokalarkivKarup@gmail.com. Det er også muligt at komme det i en kuvert og lægge det i bibliotekets postkasse.

Følger op

Kate Nielsen glæder sig til at se, hvad der kommer ind:

- Hvis vi får rigtig mange forskellige fortællinger, tegninger og billeder, kunne vi godt finde på at lave en udstilling, et hæfte eller en aften med fortællingerne senere, lover hun.