Kan du gætte, hvem jeg er?

02. april 2020, 12:02
Eva Merstrand opfordrer til, at man klipper og sender gækkebreve ud i år. Foto: Eva Merstrand

påske Eva Merstrand, Karup, er en kreativ kvinde. En af hendes mange hobbyer er at designe og klippe gækkebreve. Hun har derfor sendt Ugeavisen Karup billeder af nogle af de mange flotte gækkebreve, hun har lavet.

Eva fortæller, at gækkebrevet er en del af den danske kulturhistorie. Danskerne er de eneste i hele verden, som har denne tradition.

Selv forklarer Eva, at traditioner altid har været vægtet højt i hendes familie, så hun har for eksempel altid lavet gækkebreve og malet på påskeæg.

- I år er da også et rigtig godt tidspunkt at få sendt nogle gækkebreve og så give påskeæg, uanset om de bliver gættet eller ej, siger Eva, der har taget Mette Fredriksens opfordring til sig og sendt gækkebreve ud nu, hvor familierne ikke må samles til påske.

Der er i øvrigt ikke mange regler for det at lave gækkebrev. Kun fantasien sætter grænser. Når man har klippet brevet, skal der skrives et vers - gerne selvdigtet, så det har et personligt præg. Der skulle egentlig følge vintergækker med brevet, men de er ved at være afblomstrede for i år.

Hvis modtageren ikke har kvitteret for modtagelsen indenfor tre dage, så må denne betale et æg til afsenderen. Lykkedes det derimod for modtageren at gætte afsenderens navn, skal han/ hun have et påskeæg.

Husk at man sagtens kan sende gækkebreve til både børn og voksne.