Efteruddannelse online under coronakrisen

Det handler om opkvalificering af medarbejdere, når de alligevel ikke må komme på arbejde. Derfor tilbyder Mercantec nu erhvervslivet en række efteruddannelses-forløb online

02. april 2020, 09:30
Der er ingen smitterisiko ved online-kurser. Nu tilbyder Mercantec billig og let tilgængelig efteruddannelse - online. Foto: Mercantec

Efteruddannelse Alle Danmarks arbejdspladser er påvirket af coronakrisen. Mercantec, Viborgs største uddannelsesinstitution, tilbyder online efteruddannelse målrettet til de virksomheder, hvor medarbejdere er sendt hjem af frygt for smittefare, til selvstændige, der på grund af krisen ikke har opgaver i kalenderen, og til ledige, der ønsker at opkvalificere sig. Onlinekurserne kan bruges til at opkvalificere og fastholde medarbejdere.

- Danmark har brug for at komme styrket ud af coronakrisen, og det gør vi ved at udvikle os, siger Mercantecs direktør Kirsten Holmgaard og fortsætter:

- Vi har brug for medarbejdernes styrkede kompetencer på den anden siden af krisen, og det er håndterbart at benytte sig af vores online tilbud.

Billige og nemme at tilgå

Økonomisk er efteruddannelse online ikke en stor udskrivning. Mercantecs onlineforløb koster ned til 375 kroner for forløb, der varer mellem tre og fem dage. Staten lønkompenserer desuden virksomhedens lønudgifter med 100 procent af dagpengesatsen.

- Det giver god mening at uddanne medarbejdere hjemmefra. Kurserne er nemme at tilgå og kan tilpasses den hverdag den enkelte oplever i øjeblikket, siger Kirsten Holmgaard.

Flere kurser på vej

Mercantec tilbyder kurser inden for en lang række områder. Data, IT og elektronik. El, automatik og robotteknologi. Gastronomi og ernæring. IT og økonomi samt ledelse og organisationsudvikling.

Mercantec arbejder på højtryk for at udvikle flere online efteruddannelsesforløb, og vil løbende opdatere hjemmesiden med nye forløb og tiltag.