Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen fejrer 25 års jubilæum

Det var alt andet end en aprilsnar, da John Frandsen den 01. april 1995 slog dørene op til sin allerførste boligbutik. Det var på Mariagervej i Randers, hvor firmaet fortsat har en afdeling

01. april 2020, 09:02
John Frandsen har 25 års jubilæum i år. Derfor er alle, der sætter deres bolig til salg i 2020 med i en lodtrækning om en VW-up. Foto: Pressefoto

Jubilæum I dag 25 år efter, at den første boligbutik åbnede, består Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen af 30 boligafdelinger, og flere er på vej, spår Tom Madsen, Ejendomsmægler & valuar samt partner i Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S, i en pressemeddelelse til Ugeavisen.

Stor udvikling

Tom Madsen lader tankerne flyve tilbage til dengang for 25 år siden og ser på den udvikling, der er sket i løbet af årene. I den periode har hverdagen, teknologien, markedsføringen ja stort set alt ændret sig væsentligt.

- Markedsføring dengang var en halvsides avisannonce med sort/hvide fotos og meget sparsomme informationer om boligen. Når der skulle tages fotos af boligerne, var ejendomsmægleren selv ude med kameraet. Han afleverede filmen hos fotohandleren og hentede ugen efter et sæt med 10 kopier af farvefotos, som vi så klæbede fast på salgsopstillingen, erindrer Tom Madsen.

Internettet var knap nok opfundet, og blev i hvert fald ikke brugt i forbindelse med hussalg. E-mail fandtes heller ikke. Til gengæld fungerende postvæsnet og telefaxen. Mobiltelefonen var ny og moderne, og voldsomt dyr, og når ejendomsmæglere havde aften- og weekendvagt var det på fastnet-telefonen. Det betød, at man ikke kunne tage nogen steder sådan en weekend.

- Det er heldigvis blevet meget mere fleksibelt, effektivt og kundeorienteret at være ejendomsmægler i dag, konkluderer Tom Madsen.

Uddannelseskravene for ejendomsmæglere har også ændret sig væsentligt. I dag er det kun uddannede og godkendte ejendomsmæglere, der kan åbne forretninger, og i alle handler skal der være en ansvarlig ejendomsmægler, der påser, at alt går efter bogen.

Hvordan ser de næste 25 år ud?

På det spørgsmål svarer Tom Madsen, at han tror, at uddannelseskravene til uddannelsen vil stige, og at kravene til faglighed i endnu højere grad vil give ejendomsmæglerbranchen en rådgiverrolle, fremfor overvejende at handle om salg. Han tror også, at nye teknologier, som for eksempel virtual reality vil findes indpas ved boligpræsentationer, ombygningsmuligheder og lignende.

- Måske også markedet vil blive endnu mere liberaliseret, hvor man for eksempel kan forestille sig at alle boliger er til salg hos alle mæglere - og at det er mægleren med køberen, der gennemfører handelen.

Corona og kriser

I forhold til situationen lige nu pointerer Tom Madsen, at John Frandsen A/S som virksomhed gør hvad de kan for at tage deres ansvar overfor såvel samfund, som kunder og ansatte. Trods alt så glæder han sig over, at firmaet igennem sin 25 års historie har mødt og er kommet igennem flere kriser, lige fra IT-boblen, finanskrisen og andre større og mindre hændelser.

- Den erfaring har vi stor gavn af. Uanset hvor slemt tingene kan se ud lige nu, så tror jeg på, at vi også kommer igennem denne krise. Jo bedre vi hver især er til at gøre de rigtige ting, jo hurtigere kommer vi tilbage på sporet igen, håber han.

Jubilæumslodtrækning

Afslutningsvis nævner Tom Madsen, at John Frandsen i anledning af jubilæet i år har en VW-up på højkant.

Alle, der i 2020 sætter deres bolig til salg hos John Frandsen, er med i lodtrækningen om en VW-up. Vinderen trækkes den 18. december.