Sinna gas: Gymnastikken kører videre på facebook

Sinna Maagaard sat sig for at samle den lokale befolkning til online gymnastik, mens coronaen hærger

30. marts 2020, 12:09
Sinna Maagaard har i skyggen af coronakrisen flyttet sin populære gymnastikundervisning ind på facebook, hvor den tirsdag blev taget godt imod. Arkivfoto

Onlinegymnastik »Kære gymnaster, savner I mig lige så meget, som jeg savner jer?«

Vi skulle ikke langt hen i isolationen, før Sinna Maagaard fik corona-kuller, men som altid var den initiativrige gymnastikleder ikke sen til at gøre noget ved det.

Sinna, der både har ansvaret for det store Sport på Tværs-hold i Stoholm og motionsholdet Krop og Kultur i Viborg, savner, allerede inden coronakrisen rigtig er kommet i gang, sine disciple så meget, at hun søndag aften rakte ud efter dem på facebook i et opslag med ovenstående som indledning.

Herefter gjorde hun det klart, at hun vil sende gymnastik live på facebook en times tid både tirsdag og torsdag fra klokken 9.30. Alle kan være med, man skal bare have en måtte og to fyldte drikkedunke til styrketræning klar!

100 hopper med

Tirsdag den 17. marts er Sinna Maagaard så klar til den første lektion i fjerngymnastik på facebook, da klokken slår 9.30.

Omkring en 100 stykker ser ud til at være tunet ind på programmet, tilsyneladende også en del andre end de mange mænner og koner, der i forvejen betingelsesløst elsker deres energiske og kærlige humørbombe af en instruktør for hver torsdag formiddag at trække deres aldrende kroppe rundt i manegen i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

På kontoret i Stoholm har også journalisten på Fjends Folkeblad ryddet pladsen foran skrivebordet for at deltage. Alene som Palle i verden kan man vel ikke genere nogen ved forsigtigt at deltage i lidt bøj og stræk, lidt rundt, op og ned.

Lad naboerne høre dig!

Det skal dog vise sig at blive lidt hårdere end forventet, da Sinna Maagaard går i gang som en moderne version af radioværten Kaptajn Jespersen, der blev verdenskendt i Danmark for gennem 25 år fra sidst i 1920´erne at lave morgengymnastik med befolkningen gennem Statsradiofonien.

- Klap så højt, at naboerne kan høre det, råber en klappende Sinna, og på Fjends Folkeblad bliver der også klappet og klappet, uden at der dog af den grund kommer en reaktion inde fra Maler Ulstrup ved siden af.

- Jamen, som det kører. Jeg håber, det kører lige så godt derhjemme i stuerne, siger Sinna til en gang dejlig svensk folkemusik for harmonika.

- Vi plejer jo at gå rundt i hallen til den her, men gå bare rundt derhjemme i stuerne, og vend måske også lige en tur ud i køkkenet. Og så skal vi svinge til siden. Pas på lysekroner, kaffekander og kopper!

Så gi´r vi den gas!

Efter Sinna Maagaard selv har sunget for på »Bare der er sol i dine øjne«, bliver den første del af fjerngymnastikken meget passende rundet af med en instrumentalversion af »Skuld gammel venskab rejn forgo«, og så skal vi have fat i drikkedunkene til styrketræning med løft op over hovedet!

- Hov, jeg tror da ikke, jeg har lukket flasken her ordentligt, griner Sinna og strinter lidt på gulvet, hvor hun herefter stiller dunkene med et par meters mellemrum, så vi i et minuts penge kan gå i ottetaller rundt om dem til »My baby just cares for me« med Nina Simone.

- Så gi´r vi den gas. Sinna gas, råber hun, da »Jailhouse Rock« med Elvis kommer på, og tempoet sættes i vejret.

For de uindviede er udtrykket »sinne gas« dialekt og betyder noget i retning af »tag det roligt«, og det er vist noget, hun er vant til at høre lige så fast om torsdagen, som når der bliver råbt »Gamle Ole« til bingo, hver gang tallet 90 kommer op af posen.

Pyha

Herefter tager det en skæv retning, for nu skal vi pludselig planke!

Efter 20 sekunder på kontorgulvet må journalisten desværre en tur på toilettet, men minsandten om ikke Sinna stadig står i planken, da han vender tilbage! Det er godt gjort.

En lille time efter starten er dagens gode gerning til ende, og omkring 100 er stadig med på facebook live.

Det er i mellemtiden væltet ind med positive kommentarer, og folk glæder sig allerede til torsdag, når vi skal til det igen klokken 9.30. Man kan deltage ved blot at følge Sinna Maagaard på facebook.