Tove Gejl - lokalskribent for Havredal

28. marts 2020, 14:51
Tove Gejl er glad for at bo i Havredal. Her har hun boet siden 1985. Foto: Pia B. Jakobsen

Lokalskribent Tove Gejl er lokalskribent for Havredal. Tove flyttede til Havredal fra Viborg sammen med sin mand, Erik, i 1985. Da var hun netop færdiguddannet som pædagog, og da hendes egen familie bor syd for Viborg, var det naturligt at trække i den retning. De fandt en dejlig og tilbagetrukket ejendom. Her har de boet siden, og her er deres tre nu voksne børn vokset op.

Igennem årene har Tove været mere eller mindre involveret i landsbylivet i Havredal. Hun har blandt andet siddet i bestyrelsen i Havredal Borgerforening, og Erik og hende har lavet mad til fællesspisningen i Havredal Kultur- og Forsamlingshus.

Fritiden i dag bruges i den kæmpestore, parklignende have eller i sommerhuset i Hvide Sande. De tre børn bor i dag i henholdsvis København, Odense og i Skelhøje. Dem går der også tid med. Desuden er der kommet to børnebørn til, og der er et tredje på vej. Heldigvis er det dem, der bor i Skelhøje.

Tove er også glad for de huslige sysler. Hun strikker, nørder med surdejsbrød, samler svampe i efteråret og sylter og bager, når der er lejlighed til det.

Efter i mange år at have arbejdet som pædagog i Viborg Kommune, skiftede Tove arbejdsplads for tre år siden og rykkede til et døgntilbud i Tjørring, hvor hun nu arbejder med voksne udviklingshæmmede.