Ny sognepræst i Karup

Karup menighedsråd har nu fundet en ny sognepræst. Johanne Langdal Rindsig indsættes i Karup Kirke, når den igen er åben for offentligheden

23. marts 2020, 13:43
Johanne Langdal Rinsig er fra 1. april ny præst i Karup Kirke. Foto: Pressefoto

Karup Karup Sogns nye præst er 34 år og bor lige nu i København med sin mand Lars, der er IT konsulent, og datteren, Karen, der fylder to år den 1. april. Det er samme dag, som Johanne tiltræder sit nye embede i Karup.

Johanne er uddannet præst ved Københavns Universitet. Siden endt uddannelse i 2015 har hun haft forskellige vikariater blandt andet på Lolland og senest ni måneder i Torup Sogn i Hundested.

- Det har været utrolig lærerigt at komme rundt på den måde, og jeg har været meget glad for det, men nu glæder jeg mig til at kunne lære folk bedre at kende, end det er muligt i et vikariat, udtaler hun.

Mere plads

Johanne glæder sig til at flytte til Karup og siger også:

- Vi har haft nogle gode år i hovedstaden, men har nu lyst til at komme tilbage, hvor der er bedre plads og færre mennesker, men hvor man til gengæld kender dem, der er. Lars er fra Lunderskov, og selv er jeg vokset op i Sønderjylland og i Herning, hvor vi boede, indtil jeg var omkring ti. En meget stor del af min familie bor i Viborg, så det er ikke nogen helt fremmed egn, vi nu flytter til.

Ifølge de foreløbige planer skal Johanne indsættes i Karup Kirke den 5. april ved provst Bjarne Bæk Markussen. Efterfølgende er der et traktement i sognegården, hvor der bliver mulighed for at byde Johanne og hendes familie velkommen til Karup.