Forårstur - hver for sig

20. marts 2020, 09:04
Bent Poulsen inviterer på forårstur - hver for sig. Fra dommer Lunds bænk er der en skøn udsigt over Hald Sø. Foto: Bent Poulsen

Lokalskribent Desværre bliver der ikke som tidligere annonceret mulighed for en fælles spændende vandretur i det smukke område imellem Skelhøje og Dollerup.

Jeg havde planlagt en fælles gåtur. Af hensyn til smittefaren vil jeg i stedet anbefale, at man går turen hver for sig.

Gå fra badebroen ved sydenden af Hald Sø. Her er meget naturskønne omgivelser. Det betyder, at du skal tage fornuftigt fodtøj på. Her er masser af kildevæld og mulighed for våde strømper.

Gå fra badebroen og op til Dommer Lunds Bænk, som ligger allerhøjest på modsat side af Dollerupvej. Det handler om en opstigning på omkring 65 meter. Heroppe er en pragtfuld udsigt over Hald Sø og hele det flotte istidslandskab.

Dommer Knud S. Lund var i øvrigt formand for Fredningsnævnet i Viborg Amt. Det var blandt andet ham, der fik udvidet fredningen omkring Hald Sø.

Fra toppen af bakken går turen ad markvejen mod syd til Thestrupvej. På denne rute er mange smukke og markante smeltevands kløfter, som alle er et tydeligt minde fra den sidste istid.

På Thestrupvej drejer man til højre i retning af Dollerup, hvor der er en sti ned til Dollerup Møllesø, som lige nu er pyntet op med svaner og ænder. Derfra fortsætter man til højre og tilbage til badepladsen. Hele turen er på cirka fire kilometer.

Har man ikke mod på at gå turen selv, vender jeg stærkt tilbage, når coronabølgerne har lagt sig.