Ejendomsmægler på hjemmebane

Ifølge Jakob Haugaard, ejendomsmægler hos John Frandsen i Karup, går hussalget i Karup og omegn strygende. Jakob er da også selv på hjemmebane. Han har i mange år kørt motocross på Uhrebanen

16. marts 2020, 14:46
Ejendomsmægler Jakob Haugaard foran John Frandsens butik i Karup. Foto: Pia B. Jakobsen

Bagbutikken De sidste omkring fem år har Jakob stået bag mange hushandler her i lokalområdet. Ugeavisen Karup har stillet Jakob et par spørgsmål:

Hvordan oplever du hussalget i Karup og omegn?

Det går rigtig godt. Liggetiden er faldende, huspriserne er stigende, vi får flere huse ind, og vi sælger selvfølgelig også flere. Bankerne har åbnet op for at låne penge til huskøb på landet, og så har vi historisk lave renter.

Hvad oplever du, at folk går efter, når de skal købe hus?

Det er en blandet landhandel. Nogle efterspørger et plans villaer, andre to plan. Nogle vil selv sætte i stand og sætte deres eget præg. Andre ønsker det nyt. Der er ikke en bestemt trend lige nu. Og dog - folk efterspørger mere og mere huse med et godt energimærke

Har du et bud på, hvorfor folk flytter til Karup og omegn?

Området her ligger lige i smørhullet i forhold til større byer som Viborg, Herning, Holstebro, Sil-keborg, Struer og Skive. Og så får du meget mere for pengene, end hvis du vælger de større byer. Her er skoler, børnehaver og et godt handelsliv, så hverdagen kan fungere. Det handler også me-get om, at det skal være det rigtige hus.

John Frandsen har 25 års jubilæum i år. Hvordan fejres det?

Alle, der sætter deres bolig til salg i 2020, er med i en lodtrækning om en VW-up. Vinderen trækkes den 18. december. Det kan blive en god julegave.

Hvor mange år har du været ejendomsmægler?

Jeg blev færdiguddannet som ejendomsmægler for tre år siden. Jeg blev udlært i Karup, og har siden været partner i Karup, Bjerringbro, Viborg & Herning. Nu sidder jeg til daglig i Viborg og Karup.

Hvorfor valgte du at blive ejendomsmægler?

Jeg kan godt lide kundekontakten. Jeg kan godt lide det her med at få folk til at føle sig godt tilpas. Og når en handel går op, så har man ofte gjort to parter glade. Det med at hjælpe folk videre. Det er en god fornemmelse.

Det handler også om at kunne se muligheder, for overordnet set sælger ejendomsmæglere drømme. Det er spændende, synes jeg.

John Frandsen er en del af det lokale foreningsliv. Hvorfor?

Vi er medlem af Handelsstandsforeningen. Vi vil gerne være en del af det lokale bymiljø, så vi er den mægler, som folk naturligt søger til. Det med at være synlige i handelslivet viser, at vi er inte-resserede i det sted, hvor vi er. Det giver os også et godt lokalkendskab. Det er gavnligt, når vi skal sælge husene.

Når du slapper af, hvordan foregår det så?

Mit arbejde er også min hobby, så det er sjældent at jeg ikke har min arbejdstelefon på mig. Jeg slapper af med min hund og min kæreste, går ture og den slags ting, som man nu gør. Ellers cykler jeg lidt på mountainbike, når tiden er til det. Der skal være fleksibilitet i mine fritidsinteresser.

Jeg har tidligere kørt motocross på Uhrebanen. Det er vist efterhånden syv år siden, jeg holdt, men jeg har stadig lidt med klubben at gøre. Både min far, min bror og jeg var meget aktive.

Er der en bog, du gerne vil anbefale til andre?

Jeg er i gang med at læse Peter Ingemanns bog »Elsk afgrunden«. Den handler i store træk om ham selv, hans opvækst og karriere og om, hvordan han tackler situationen. Jeg er kæmpefan af Peter Ingemann.

Har du et forbillede. Og hvorfor?

Jeg inspireres nok af mange forskellige mennesker både indenfor ejendomsmægler branchen, men også indenfor andre brancher. En musiker som Johnny Cash og hans historie er interessant. Det samme kan man sige om løverne Jacob Risgaard og Jesper Buch.