Fællesskab i Karup Ungdomsklub

14. marts 2020, 15:04
Der er hyggeligt i Karup Ungdomsklub, som har åbent hver mandag aften. Foto: Emilie Vesterbæk Frandsen

Lokalskribent Siden den 18. november 2019 har det været muligt for de unge i Karup og omegn at tilbringe mandag aften i ungdomsklubben på Karup skole. Bordtennis, bordfodbold og høj musik er blandt de aktiviteter, klubben tilbyder.

Hver mandag aften mellem 18:30 og 21:30 er dørene på Karup skole åbne for alle fra 7. klasse og opefter. Klubben byder på gratis chips, sodavand og masser af hygge med kammeraterne. Selskabet med vennerne udenfor skoletiden er med til at styrke fællesskabet blandt de unge, som møder op i ungdomsklubben - og det kan man kun se positivt på.

Det er heller ikke altid, man har et sted at kunne være, når man er sammen med sine venner, derfor er det rart, at klubben lægger hus til. Det synes Bjørg Vinther Johansen fra 8. klasse i hvert fald:

- Det er fedt, at man kan være i klubben om mandagen, når man ikke har noget at lave - og så har vi et rart sted at være.

Samarbejde og nye lokaler

Førhen har ungdomsklubben haft lokalerne i kælderen under børnehaven Solstrålen. Lige før jul flyttede ungdomsklubben til nye omgivelser i den nye fløj på Karup skole. Ranjith Balasubramaniam, som er projektleder i Viborg ungdomsskole, er klubleder og har ansvaret for klubben i Karup.

Der er også et tæt samarbejde mellem ungdomsklubberne i Karup og Frederiks. Der er meget tilslutning til klubberne, så det er en stor succes. Personalet arbejder tæt sammen, og de unge benytter gladeligt begge ungdomsklubber.