Positivitet omkring Karup Friskole

I sidste uge mødtes godt 20 forældre, da initiativgruppen Friskolen Karup-Kølvrå indkaldte til stiftende generalforsamling

09. februar 2020, 14:26
Bestyrelsen for Karup-Kølvrå Friskole: Bagerst fra venstre: Heidi Rajah Madsen, Dorthe Gram Bräuner og Ian Rix Kristensen. Forrest fra venstre: Christina Sandborg Spiegelhauer, Torben Laursen, Uffe Møller og Jan Henrik Totland. Foto: Privatfoto

Karup På den stiftende generalforsamling blev nedsat en bestyrelse bestående af syv bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter. Bestyrelsen afløser den initiativ gruppe, der frem til nu har arbejdet med friskoleplanerne.

- Deltagerne var først og fremmest nysgerrige lokale, som synes, at friskoletanken lyder spændende. Det var da heller ikke vanskeligt at få nedsat en bestyrelse, fortæller Christina Spiegelhauer, nyvalgt bestyrelsesmedlem.

Som formand blev valgt Torben Laursen. Næstformand er Heidi Madsen. De har begge været en del af initiativgruppen og enige med den øvrige bestyrelse om, at de vil arbejde videre på det, som initiativ gruppen har startet op.

- Vi synes generelt, det er fedt at være med til at sætte sit præg på en udvikling, uddyber Christine Spiegelhauer.

Skolestart til august

Bestyrelsen mødtes allerede aftenen efter, at den var blevet nedsat. Det drejede sig blandt andet om at få vedtægter, CVR og andre formaliteter på plads og sendt til undervisningsministeriet sammen med det sidste depostitum.

Christina Spiegelhauer forklarer til ugeavisen, at man fortsat regner med skolestart til august. Lige nu handler det om at få styr på lokaler, hjemmeside og indskrivning. Tanken er, at der vil være åbent for indskrivning af alle aldre fra børnehaveklasse til 9. klasse. Det må så vise sig, hvor stor spredning, der er i ansøgergruppen.

Bestyrelsen har kig på nogle specifikke lokaler, men afventer lige nu svar fra Viborg Kommune. Mere vil Christina Spiegelhauer ikke have i Ugeavisen i skrivende stund.