Øv, vi lukker

Vi manglede frivillige. Det er begrundelsen, når Danmission på Østergade i Karup den 14. februar lukker døren for sidste gang

05. februar 2020, 07:38
1 af 2 Carsten Hertz, Lilian Johansen og Gurli Møller har nydt tiden som frivillige hos Danmission. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Vil du gøre et genbrugskup, er det nu, du skal slå til. Frem til den 14. februar, hvor butikken lukker, er alle varer nedsat med 50% hos Danmission i Karup. De ting, der er tilbage, køres til andre Danmission butikker. Foto: Pia B. Jakobsen

Karup Efter godt syv år i Karup har Danmission besluttet at lukke genbrugsbutikken på Østergade i Karup med begrundelsen, at der er for få frivillige til at trække læsset.

Tilbage står otte frivillige, der har nydt det frivillige arbejde i butikken.

- Vi er kede af det, siger Lilian Johansen og Gurli Møller samstemmende. Vi har alle arbejdet rigtig godt sammen. Vi har ikke haft nogen leder, men vi har hver især haft vores ansvarsområde. Det har fungeret godt for os. Det er meget sørgeligt.

For sårbart

De frivillige har hver haft omkring 10 timers arbejde i butikken om ugen. Opgaverne har spændt bredt. Nogle har kørt ud og hentet møbler, andre har taget imod, sat i stand og gjort varerne klar til salg. Gurli Møller har taget sig af tøjet og prissat og vurderet, hvad der var salgbart. Her har det store arbejde ligget ved efterårs- og forårstide, når henholdsvis vinter- og sommerkollektionen skulle findes frem.

Det er slut nu. Danmission har vurderet, at butikken var for sårbar, hvis en af de frivillige blev syg eller af andre årsager holdt med at arbejde.

50 % på alt

Nu venter så bare at få tømt butikken. Som følge af den varslede lukning er alle varer nedsat med 50%. Så vil du gøre et genbrugskup, er det nu, du skal slå til.

Røde Kors flytter ind

Da Danmission opsagde sin lejekontrakt var Røde Kors i Karup hurtige til at slå til:

- Vi kunne godt bruge meget mere plads, fortæller Hanne Mette Thagaard, formand for Røde Kors Karup. Butikslokalet på Østergade er på cirka 300 kvadratmeter. Herudover er der ydermere et lager på 150 m2. Det er næsten tre gange så stort som Røde Kors genbrugsbutik på Industrivej. Her er der masser af frivillige, men pladsen trang.

Røde Kors har dog en seks måneders opsigelse af lokalerne på Industrivej, så Hanne Mette forventer først, at Røde Kors flytter genbrugsbutikken til Østergade i løbet af sommeren.