Langvarige bump på Alhedestien

03. februar 2020, 16:56
Foto: Pia B. Jakobsen

Læserbrev Uge-Avisen kunne i forrige nummer fortælle, at yderligere en etape af stien vil blive renoveret i år. Angiveligt en tre-fire kilometer af manglende 17 kilometer. Bliver de kommende bevillinger af samme størrelse, er tidsrammen for færdiggørelse altså fem år!

Som hyppig bruger af stien må der altså forventes væsentlige gener en rum tid fremover. Som een side af sagen - en anden side er jo det økonomiske. Det virker hverken forstandigt, rationelt eller økonomisk at dele arbejdet op i disse småbidder. Hver etape kræver formentlig diverse møder, indhentning af tilbud, og en maskinpark der skal køres i stilling.

Fremgangsmåden falder desværre i tråd med andre kommunale aktiviteter. Medier har således på det seneste kunne berette om kommuners indkøb af diverse artikler. Ofte indkøbes der små partier til for eksempel blot en uges forbrug, hvor der med fordel kunne disponeres mere langsigtet. Disse småbidder koster på flere parametre så som emballage og transport. En langt mere grøn tilgang til sagerne ville være ønskeligt!