Uge-Avisen Karup sætter sig selv til debat

30. januar 2020, 14:52
Direktør Stinus Errboe i Mediehuset Midtjyllands Avis og chefredaktør Hans Krabbe inviterer til debatmøde torsdag den 20. februar. Hvad vil vi med Uge-Avisen Karup? Arkivfoto: Jakob Stigsen Andersen

Karup I 70 år har borgerne i Karup-området nydt godt af en ugeavis, der beretter om stort og småt, bringer annoncer fra de lokale handlende og notitser om håndboldtræning, dilettant i forsamlingshuset eller måske høstfest.

Men tiderne er under forandring. Der bliver færre lokale butikker, og megen annoncering for foreningslivet foregår på sociale medier. Alligevel mener udgiveren, Midtjyllands Avis, at der er basis for en ugeavis i området. Derfor inviterer avisen nu til lokalt informations- og debatmøde om fremtiden og mulighederne for Uge-Avisen Karup.

Det sker torsdag den 20. februar kl. 17.30 i Hotel Karup, hvor alle er velkomne.

Danske ugeaviser er under pres på grund af et vigende annoncemarked. Det stiller øgede krav til den lokale opbakning bag ugeaviserne på et tidspunkt, hvor landområderne er under pres. Lige nu er det vigtigere end nogensinde, at det lokale erhvervsliv, detailhandelen, foreningerne og borgerne bakker op om den lokale ugeavis.

- I en tid med bevægelse fra de mindre byer mod de større er det vigtigt med institutioner, der binder sammen, skaber stolthed og understøtter identiteten i et område. Det gør Uge-Avisen Karup, siger administrerende direktør Stinus Errboe.

- En lokal ugeavis, redigeret af lokale, der modererer, prioriterer og sørger for mangfoldighed i den nære nyhedsdækning er vigtig netop nu, hvor de sociale medier ofte efterlader brugerne med et ensporet nyhedsbillede, lyder det fra Hans Krabbe, der er chefredaktør på Midtjyllands Avis.

Alle er velkomne til debatmødet, hvor Midtjyllands Avis er vært ved en forfriskning.