+ 60 i Frederiks klar med nyt tilbud

Torsdag den 23. januar står en instruktør fra DGI klar til at instruere + 60´ere i spillet »Ringo«

22. januar 2020, 09:17
Har du lyst til at prøve at spille Ringo, kan du møde op i Alhedehallerne torsdag klokken 10. Foto: Morten La Cour Dragheim.

Frederiks Ringo er et spil, der kræver samarbejde og koncentration. Og det en sjov og relativ skånsom måde at få motion på.

Målgruppen er primært seniorer, hvor helbredet ikke længere er til løb/hop, selvom man fortsat er fællesskabsorienteret og interesseret i let konkurrence og eventuelle stævner.

Ringo spilles med to til seks deltagere på hvert hold. Jo færre spillere, des hårdere fysisk krævende bliver det. Det spilles med bløde gummeringe, som de to hold skal gribe og sende retur til modstanderne på den anden side af nettet. Pointene får man, hvis det andet hold laver fejl og ikke griber ringen eller sender den ud over side- eller baglinjen.

- Ringo er et godt spil for seniorer. Der er mulighed for konkurrence, og det holder krop og hjerne i form, fortæller Inge-Lise Sterup, der har inviteret DGI instruktøren, Arne Rasmussen, til Frederiks i håbet om at få endnu flere seniorer op af sofaen.

+ 60 stadigt voksende

Her i januar har +60 i Frederiks netop rundet de tre år. De har nu 76 medlemmer, som mødes hver torsdag formiddag. De, der har lyst, kommer tidligt og drikker morgenkaffe sammen i Alhedehallens cafeteria. Klokken 9.00 myldrer det ind med endnu flere seniorer klar til motion og hyggeligt samvær.

I løbet af formiddagstimerne har man mulighed for at spinne, dyrke gymnastik, gå en rask tur, spille badminton og denne torsdag den 23. januar altså også for prøve et spil ringo. Formiddagen afsluttes med mulighed for fælles frokost.

- Hvis Ringo vækker interesse, så vil vi fremover sætte en bane op til det også, lover Inge-Lise Sterup. Har man lyst kan man så starte med morgenkaffe, deltage i gymnastik og slutte af med ringo og frokost, slutter hun. - Det passer lige!