KKIK tilbyder nu hjernegymnastik

Træning af hjernen via fysiske øvelser holder dig frisk længere

17. januar 2020, 07:41
Det er Hanne Damgaard Jensen, Karup, der er instruktør på Smart Training, hvor der blandt andet leges med bolde og tørklæder, når hjernen trænes med fysiske øvelser. Privatfoto

KARUP Gymnastikafdelingen i KKIK tilbyder nu også gymnastik til...din hjerne. Ja, du læste rigtigt. Hjernegymnastik.

Den kommer fra den 22. januar på programmet i den lokale gymnastikforening og er et kursusforløb over 12 gange i Multisalen/Jethallen i Karup med træning af hjernen via fysiske øvelser.

Forløbet tager udgangspunkt i DGI’s koncept Smart Training og henvender sig til mænd og kvinder fra cirka 60-års alderen og opad.

Formålet med Smart Training er at udvide hjernens kapacitet, gøre den hurtigere og mere fleksibel. Det skaber nemlig grundlag for bedre præstationer, øget overblik og bedre trivsel i hverdagen, for hjernen udvikles, når den udfordres og stimuleres, og det sker gennem hele livet.

Det er aldrig for sent

Smart Training består af meget lette fysiske øvelser, aktiviteter og lege, der styrker både hukommelsen, balancen, koncentrations- og koordinationsevnen.

- Når man kommer lidt op i årene, oplever de fleste, at energien bliver mindre, man bliver dårligere til at huske og koncentrere sig, og nogle bliver også lidt »vakkelvorne«. Men sådan behøver det ikke at være. Man kan gøre noget for at udfordre hjernen, og det er aldrig for sent, siger Hanne Damgaard Jensen fra Karup.

Hun er DGI-certificeret instruktør på forløbet og oplyser i øvrigt, at udgangspunktet er, at det skal være sjovt.

Kom som du er

Man kan møde op i almindeligt tøj, men af hensyn til gulvet i Multisalen skal man medbringe sko til indendørs brug eller være med på strømpefødder. Det er desuden nødvendigt, at man kan stå og gå uden brug af hjælpemidler.

Smart Training forløber over 12 onsdage fra klokken 10 til 11 med start den 22. januar og afslutning den 22. april.

Man kan tilmelde sig via KKIK’s hjemmeside, hvis man klikker på Kontingent, dernæst Gymnastik og slutteligt Smart Training.

Man kan også finde mere information om Smart Training på hjemmesiden SMART/DGI, hvor der også ligger nogle korte videoer.