Holdet er sat

Alhedehallernes nye leder af cafeteriet, Aase Sevelsted, har sat sit hold. Nu har hun også haft alle ungarbejderne igennem et hygiejnekursus

06. januar 2020, 14:31
I Alhedehallernes køkken sejler pomfritterne ikke i fedt, forklarer Aase Sevelsted, der er ny leder af cafeteriet. Pomfritterne laves i ovnen her. Foto: Pia B. Jakobsen

Frederiks Det var lige før jul, og de unge mennesker havde netop fået juleferie, da Aase Sevelsted kaldte sin nye arbejdsflok ind til hygiejnekursus:

- Jeg vil gerne sikre mig, at de unge ved, hvordan man gebærder sig forsvarligt, når man arbejder i et cafeteria, forklarer hun.

Bag sig har Aase Sevelsted nemlig ikke bare en køkkenleder uddannelse. Hun er også uddannet levnedsmiddeltekniker og har taget kurser indenfor pædagogik.

Af CV´et fremgår det, at Aase har lavet mad blandt andet på Vildbjergcentret og på Herning Sygehus. Senest har hun undervist indefor fødevarer og levnedsmidler. Derfor handler det for Aase både om den gode mad og den forsvarlige tilberedning.

- Jeg trives, når jeg ved, at tingene er rene omkring mig, konstaterer hun, der også helt tydeligt trives i selskab med de unge mennesker, som opmærksomt lytter på Aases undervisning. Foruden det med de rene hænder retter Aase fokus på teamwork, nærvær og det med at være »oppe på dupperne«. Og så skal det være sjovt og hyggeligt. Det betyder også noget for gæsterne.

Visioner

Aase er startet i hallen i den mest travle periode. Derfor skal hun og den nye ungarbejder flok allerførst lære rytmen at kende. På sigt kunne Aase godt forestille sig at lave fællesspisnings aftener i hallen, ligesom hun også overvejer mad ud af huset.

Foreløbig lytter hun sig nu frem til, hvad folk vil have, for hun er helt på det rene med, at cafeteriet kun eksisterer, hvis det hun laver, bliver efterspurgt.