50 års tro tjeneste belønnet

Forleden mandag var Søren Christian Mikkelsen, Frederiks, et smut i København. Det var dog ikke en almindelig Københavnertur. Søren skulle til audiens hos Kronprinsen

20. december 2019, 13:45
1 af 2 Søren er en værdsat medarbejder på Trepas, hvor han trofast har passet sine opgaver på elværkstedet hver dag igennem 50 år. Foto: Pia B. Jakobsen
2 af 2 Det blev Kronprinsen, der tog imod Søren på Chritiansborg. Alligevel blev det til et billede sammen med Dronningen. Foto: Karen Montell Mikkelsen

Frederiks Søren ville sige tak for Dronningens Fortjenstmedalje, som han modtog tidligere på året for 50 års tro tjeneste på elværkstedet hos Trepas i Viborg. Det var en stor dag, da han modtog medaljen, men turen til København og mødet med Kronprinsen var dog det største.

Klokken syv afgik flyveren fra Karup. Søren var allerede lysvågen klokken 2.30. En særlig dag ventede. Med sig fra Trepas havde Søren sin kontaktperson, Karen Montell Vester, samt to kolleger og endnu en Trepasmedarbejder. De hentede Søren på bopælen i Frederiks.

Kronprinsen

I København tog Søren og Karen direkte til Christiansborg. Der var 91, der skulle ind til audiens, så de måtte vente et par timer, inden det blev deres tur. Kronprinsen tog sig god tid og spurgte ind til Sørens opgaver. Da Søren fortalte, at han boede i Frederiks, kunne kronprinsen fortælle, at der havde han også været. Det møde var en meget behagelig oplevelse.

Tivoli

Da audiensen var klaret, mødtes Karen og Søren med kollegerne fra Trepas i Tivoli, hvor Fortjentsmedaljen og mødet med Kronprinsen blev fejret med en fælles frokost. I Tivoli var der også tid til at se havens flotte juleudsmykning. Søren var særligt begejstret for en smuk påfugl, der upåvirket af havens mange gæster spankulerede stolt rundt på stierne.

Efter en tur med metro og fly var hele selskabet retur i det midtjyske, hvor dagen blev afsluttet på værdig vis med restaurant besøg i Viborg. Klokken 20.30 tog Søren bussen hjem til Frederiks. Det havde været en begivenhedsrig lang og god dag. Nu var det ikke svært at sove.