Stor interesse for lokalhistorisk foredrag

14. december 2019, 09:59
Der var flot fremmøde i Dagcentret, da Erling Damgaard fortalte om sin barndom i Frederiks. Foto: Inger Merstrand

Frederiks Godt 70 tilhørere var mødt op på Dagcentret i Frederiks, da Lokalhistorisk Forening inviterede til foredrag, hvor Erling Damgaard fortalte om sit liv.

Erling Damgaard berettede om et meget aktivt liv - helt fra han som dreng i Frederiks blandt andet tjente penge ved at gå ærinder og hjælpe med høstarbejde og i kartoflerne. Erling havde også held med at tjene penge på at fremstille sæbekassebiler ved hjælp af gamle barnevognshjul.

Erling fortalte blandt meget andet, at tyskerne under besættelsen beslaglagde skolen, så undervisningen blev flyttet over i Bitschs legetøjsfabrik. Han havde et meget nært forhold til sine to morbrødre, Anker og Alfred Olsen, som begge var frihedskæmpere, og han fik engang fat i en stengun, da den faldt ud af et skab, men heldigvis gik den ikke af.

Da Erling havde taget realskoleeksamen i Viborg, kom han i murerlære hos sin far og var med til at opføre huse i Kølvrå. Som dreng spillede han desuden fodbold og gik til spejder, og som voksen fik han tid til travløb, badminton og cykelløb.

Efter at have været gardehusar i Næstved kom han ind på ingeniørskolen, og uddannelsen blev springbræt til et meget spændende og alsidigt liv som kommuneingeniør, erhvervschef, vicedirektør og direktør. De sidste 50 år har han boet med sin familie i Videbæk, hvor han er kendt af de allerfleste i byen.

Her har han i de senere år været meget involveret i Erhvervsforum Videbæk, Vestjyllands Kunstpavillon og museet for Arne Haugen Sørensen.